Ja bym to zrobił na wemosie mini (mały koszt) bo od razu masz kontakt z wifi (a to nieodzowne dla supli). Do wemosa trzeba dołączyć nadajnik na 433 Mhz (na allegro - grosze) i zapewnić zasilanie 5 v (zasilacz) i to ze sprzętu wszystko.
Czy używasz już supli? Masz konto i coś sterujesz?
Sterownik bramy 24V i supla?
-
Jagus
Tak mam konto supli używam z 3 sonoffami plua jeden ma dodany czujnik temperatury. O tym wemosie poczytam zaraz bo nie wiem co to jest nawet 
Ok Pw
Ok Pw
-
Jagus
Kolega "Piomar2" okazał się bardzo, ale to bardzo pomocny i rozjaśnił bardzo łopatologicznie sprawę aż dziw, że są na świecie jeszcze tacy ludzie jak on i to na forum.
Jeszcze raz dziękuję tym razem publicznie.
Dla potomnych, gdyby ktoś miał taki problem to za namową oraz instrukcją kolegi wybrałem moduł wemosa mini, który będzie sterował włączeniem z mapowanymi przyciskami pilota, sposób wydaje mi się najlepszy poprzez prostote i kwotę wykonania.
Jeszcze raz dziękuję tym razem publicznie.
Dla potomnych, gdyby ktoś miał taki problem to za namową oraz instrukcją kolegi wybrałem moduł wemosa mini, który będzie sterował włączeniem z mapowanymi przyciskami pilota, sposób wydaje mi się najlepszy poprzez prostote i kwotę wykonania.