MEW-01

miko1282
Posty: 432
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

śr lut 19, 2020 1:13 pm

Mam problem z podłączeniem, pomoże ktoś ?
Te przesunięcie fazowe mi się nie podoba, czasem jak włączę czajnik i mikrofalówkę w tym samym czasie pokazuję W na minusie
Załączniki
Screenshot_2020-02-19-14-09-46-181_org.supla.android.jpg
Screenshot_2020-02-19-14-09-46-181_org.supla.android.jpg (302.44 KiB) Przejrzano 372 razy
Screenshot_2020-02-19-14-09-42-430_org.supla.android.jpg
Screenshot_2020-02-19-14-09-42-430_org.supla.android.jpg (302.32 KiB) Przejrzano 372 razy
Screenshot_2020-02-19-14-09-40-668_org.supla.android.jpg
Screenshot_2020-02-19-14-09-40-668_org.supla.android.jpg (303.33 KiB) Przejrzano 372 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 19, 2020 1:15 pm

To jest kąt fazowy, a nie przesunięcie między fazowe.
Jeśli W pokazuje na minusie to pomyliłeś fazy względem przekładników.

viewtopic.php?p=59149#p59149

1. Weź multimetr
2. Ustaw na AC
3. Podłącz jeden koniec pod L1, a drugi w miejsce gdzie masz zapięty przekładnik I1. Jeśli pokaże 400V to pomyliłeś przekładniki.
4. Powtórz 3-kę dla L2/I2 oraz L3/I3
miko1282
Posty: 432
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

śr lut 19, 2020 7:39 pm

pzygmunt pisze:
śr lut 19, 2020 1:15 pm
To jest kąt fazowy, a nie przesunięcie między fazowe.
Jeśli W pokazuje na minusie to pomyliłeś fazy względem przekładników.

viewtopic.php?p=59149#p59149

1. Weź multimetr
2. Ustaw na AC
3. Podłącz jeden koniec pod L1, a drugi w miejsce gdzie masz zapięty przekładnik I1. Jeśli pokaże 400V to pomyliłeś przekładniki.
4. Powtórz 3-kę dla L2/I2 oraz L3/I3
Tam gdzie prowadzi link jest ta grafika : Obrazek I mam dokładnie tak podłączone, rozumiem, iż jedną sondę multimetru mam podłączyć do fazy 1(połączenie przewodu głównego z pierwszym zabezpieczeniem) a drugi gdzie mam podłączyć ? Przekładniki mam zapięte na przewodach prowadzących z skrzynki zewnętrznej do domu, a V1,V2,V3 podłączone do pierwszego zabezpieczenia, a dalej już za wyłącznikiem różnicowo-prądowym rozchodzi się na cały dom. Całość tak jak na poniższym obrazku
Wiem ze schemat beznadziejny, jak jest potrzeba mogę narysować jak się należy
Załączniki
mew.png
mew.png (393.64 KiB) Przejrzano 342 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 19, 2020 7:43 pm

Jedną sondę do V1, a drugą do przewodu na którym założony jest przekładnik I1. Musisz być pewien, że to ten właśnie przewód.
Powinno pokazać 0V.
Analogicznie z pozostałymi fazami.
miko1282
Posty: 432
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

śr lut 19, 2020 7:47 pm

Na wszystkich 0V
V1-->1
V2-->3
V3-->5
Te 1,3,5 to oznaczenia z różnicówki
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 19, 2020 7:51 pm

No to tu już musi się wypowiedzieć Zamel
miko1282
Posty: 432
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

śr lut 19, 2020 7:55 pm

Czy to możliwe aby była aż tak duża dysproporcja między mocą pozorną a czynną ? Tak znam różnice, ale włączając czajnik(nie wiem na której fazie jest) tutaj (faza3)pojawia się odczyt z minusem
Załączniki
Screenshot_2020-02-19-20-57-04-911_org.supla.android.jpg
Screenshot_2020-02-19-20-57-04-911_org.supla.android.jpg (285.15 KiB) Przejrzano 329 razy
Screenshot_2020-02-19-20-54-09-120_org.supla.android.jpg
Screenshot_2020-02-19-20-54-09-120_org.supla.android.jpg (285.03 KiB) Przejrzano 330 razy
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 286
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

śr lut 19, 2020 8:50 pm

Hej. Patrzę na te zrzuty i "schemat podłączenia" I nie mogę znaleźć jakiegokolwiek problemu.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
miko1282
Posty: 432
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

śr lut 19, 2020 9:49 pm

Pokazuje mi, że produkuję energię, pomimo że tego nie robię, oraz na 2 fazie (w momencie włączenia czajnika) moc w watach staje się ujemna
Ostatnio zmieniony czw lut 20, 2020 4:20 pm przez miko1282, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 19, 2020 10:01 pm

Możesz uchwycić to na screenie ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL MEW-01”