Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

Awatar użytkownika
Elektryk Szczecin
Posty: 37
Rejestracja: pt sty 03, 2020 11:14 pm

śr lut 12, 2020 11:11 am

Musze to zamówić przetestować :D ten "specjalny" układ :) :lol: :lol:
Pozdrawiam
Darkman
Posty: 34
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 11:34 am

śr lut 12, 2020 1:07 pm

Patryk pisze:
śr lut 12, 2020 10:11 am
Chodzi mi, czy może wiesz na jakim gpio jest button i relay w wersji 1gang  Tuya.
Tak jak to opisałeś w wersji dla 2gang - za co dziękuję.
nie miałem jeszcze wersji Tuya 1gang, ale domyślam się że płytka będzie identyczna, tylko brakować w niej będzie elementów do obsługi guzika 1 i guzika 3, bo w wersjach 1gang jest używany środkowy przycisk.

Elektryk Szczecin pisze:
śr lut 12, 2020 11:01 am
Patryk pisze:
śr lut 12, 2020 10:45 am
Zapoznałeś się z linkiem, który Ci posłałem. ???
W takim układzie L2, L musi być jakieś podtrzymanie zasilania (aku) tak jak w oświetlenie awaryjne i ewakuacyjne a nie tylko zasilanie przez kondensator
poniżej fotki wersji MiniTiger eWelink 1 gang
Załączniki
20200212_135512.jpg
20200212_135512.jpg (1.88 MiB) Przejrzano 496 razy
20200212_135429.jpg
20200212_135429.jpg (397.31 KiB) Przejrzano 496 razy
20200212_135124.jpg
20200212_135124.jpg (395.82 KiB) Przejrzano 496 razy
oSuplowane:
11x MiniTiger RF 2gang -N [czekają kolejne sztuki]
3x MiniTiger RF 1gang -N
1x Sonoff Touch 1gang +N
3x SmartDGM DSG-W162 gniazdko z pomiarem
2x GreenBlue GB155 gniazdko
1x MediaTech MT3105 gniazdko
1x Yunshan (brama)
Awatar użytkownika
Elektryk Szczecin
Posty: 37
Rejestracja: pt sty 03, 2020 11:14 pm

śr lut 12, 2020 1:48 pm

Darkman pisze:
śr lut 12, 2020 1:07 pm
Patryk pisze:
śr lut 12, 2020 10:11 am
Chodzi mi, czy może wiesz na jakim gpio jest button i relay w wersji 1gang  Tuya.
Tak jak to opisałeś w wersji dla 2gang - za co dziękuję.
nie miałem jeszcze wersji Tuya 1gang, ale domyślam się że płytka będzie identyczna, tylko brakować w niej będzie elementów do obsługi guzika 1 i guzika 3, bo w wersjach 1gang jest używany środkowy przycisk.

Elektryk Szczecin pisze:
śr lut 12, 2020 11:01 am
Patryk pisze:
śr lut 12, 2020 10:45 am
Zapoznałeś się z linkiem, który Ci posłałem. ???
W takim układzie L2, L musi być jakieś podtrzymanie zasilania (aku) tak jak w oświetlenie awaryjne i ewakuacyjne a nie tylko zasilanie przez kondensator
poniżej fotki wersji MiniTiger eWelink 1 gang
To foto wiele wyjaśnia widać kondensatory elektrolityczne a wiec nie nie aku tylko elektrolity
Może Ktoś narysuje schemat.
Awatar użytkownika
Elektryk Szczecin
Posty: 37
Rejestracja: pt sty 03, 2020 11:14 pm

pt lut 14, 2020 10:29 pm

Nikt nie rozrysuje schematu z płytki.
Chińska tajna technologia😀
maly_13
Posty: 58
Rejestracja: pt paź 28, 2016 3:55 am
Lokalizacja: Wlkp.

śr lut 19, 2020 9:22 am

Panowie ktoś podpowie czy jest soft do 2 kanałowego na hd6001 i esp 8255 wgrywam i kombinuje i nic mi nie działa jak należy.
w użyciu: supla, nettemp...
maly_13
Posty: 58
Rejestracja: pt paź 28, 2016 3:55 am
Lokalizacja: Wlkp.

sob lut 22, 2020 5:21 pm

bez odzewu nikt nie pomorze
w użyciu: supla, nettemp...
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1166
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 22, 2020 9:06 pm

maly_13 pisze:
śr lut 19, 2020 9:22 am
Panowie ktoś podpowie czy jest soft do 2 kanałowego na hd6001 i esp 8255 wgrywam i kombinuje i nic mi nie działa jak należy.
Gdzieś w wątku jest napisane, że ktoś wgrał Multiboard i działało. Poczytaj, zrob backup firmware w razie co.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1166
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 22, 2020 9:10 pm

Co do DIY. Przed chwilą wpadłem na to że podobnie dziala FOTEK. Czyli lączy L. Wiec schemat teoretycznie fotka jest. Teraz tza wymyslic zasilanie sterowania . Tzn jak zrobic aby zasilanie sterowania po podłączeniu nie łaczyło L z L1
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1166
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 29, 2020 4:08 pm

Cały czas eksperymentuję i doszedłem do takiego etapu że mając prowizoryczny układ:
.
triac.png
triac.png (219.22 KiB) Przejrzano 212 razy
.
Po załączeniu układu do 230V żarówka w chwili włączania wtyczki do kontaktu mrygnie i gaśnie - tak ma być - jedno do przodu.
Po połączeniu zasilania 5V z przetwornicy żarówka zapala się - hura ! ale niestety na moment gaśnie - bo traci zasilanie przetwornica, nie ma 5v na optotriacu - i znów ponownie przetwornica ma zasilanie i tak w kółko
A trzeba jeszcze zasilić ESP8266 z tego
Filmik:
https://youtu.be/rByUqXM6wKQ
ODPOWIEDZ