Dzieki koledze @elmaya Co do resetu - właśnie poprawił kod , zaraz też skompiluję bin. Funkcja resetu nie działała wcześniej bo była zakomentowana
Tryb konfig : GPIO0 do GND na ok 5sek. PZEM MA BYĆ PODŁĄCZONY DO 230V WIĘC UWAGA !!
RX i TX :można zmienić sobie w kodzie () w bin jest jak napisałem:
RX - Gpio5
TX-Gpio4
Do pobrania na 1 stronie postu.
PZEM004 jednofazowy Licznik Energii Elektrycznej
-
Jankes
Wgrałem soft do wemosa D1 mini pro i do ESP-12 E. W dwóch przypadkach w aplikacji mam takie wyniki. Co może być tego przyczyną?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Też tak mam na Wemosie. Oczywiście Wemos czyszczony. Tak się dzieje przy wgrywaniu przy pomocy Flash Download Tools.
Nie sprawdzałem, czy ten sam efekt będzie przy wgrywaniu za pomocą Arduino IDE.
Ps.
Czy za pomocą Arduino IDE można wgrać skompilowany *.bin?
Nie sprawdzałem, czy ten sam efekt będzie przy wgrywaniu za pomocą Arduino IDE.
Ps.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Właśnie testowo skompilowałem przykładowy szkic i też mam takie wartości na WeMos D1 mini, co do joty. Dodam, że nie mam podłączonego PZEM, być może to jest przyczyna. Boje się go podłączać, bo za dużo % krąży we krwiJankes wrote: Sun Feb 23, 2020 8:28 pm Wgrałem soft do wemosa D1 mini pro i do ESP-12 E. W dwóch przypadkach w aplikacji mam takie wyniki. Co może być tego przyczyną?
Screenshot_20200223_190453_org.supla.android.jpg
Ja nie widzę takiej opcji, ale nie wykluczone że taki stan i mi się zlewaRobert Błaszczak wrote: Sun Feb 23, 2020 9:24 pm ...
Ps.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
QLQ
JUŻ PISAŁEM ŻE JAK NIE MA PODŁĄCZONEGO PZEM DO 230V TO POKAZUJE TAKIE BZDURYlesny8 wrote: Sun Feb 23, 2020 10:57 pmWłaśnie testowo skompilowałem przykładowy szkic i też mam takie wartości na WeMos D1 mini, co do joty. Dodam, że nie mam podłączonego PZEM, być może to jest przyczyna. Boje się go podłączać, bo za dużo % krąży we krwiJankes wrote: Sun Feb 23, 2020 8:28 pm Wgrałem soft do wemosa D1 mini pro i do ESP-12 E. W dwóch przypadkach w aplikacji mam takie wyniki. Co może być tego przyczyną?
Ja nie widzę takiej opcji, ale nie wykluczone że taki stan i mi się zlewaRobert Błaszczak wrote: Sun Feb 23, 2020 9:24 pm ...
Ps.
Czy za pomocą Arduino IDE można wgrać skompilowany *.bin?![]()
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
To nie bzduryQLQ wrote: Mon Feb 24, 2020 1:06 pm JUŻ PISAŁEM ŻE JAK NIE MA PODŁĄCZONEGO PZEM DO 230V TO POKAZUJE TAKIE BZDURY
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Wybacz, na wzrok padłoQLQ wrote: Mon Feb 24, 2020 1:06 pm ...
JUŻ PISAŁEM ŻE JAK NIE MA PODŁĄCZONEGO PZEM DO 230V TO POKAZUJE TAKIE BZDURY
@klew a może by tak sprawdzać, czy układ pomiarowy jest podłączony?
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
wiaderek68
QLQ wrote: Mon Feb 24, 2020 1:06 pmJUŻ PISAŁEM ŻE JAK NIE MA PODŁĄCZONEGO PZEM DO 230V TO POKAZUJE TAKIE BZDURYlesny8 wrote: Sun Feb 23, 2020 10:57 pmWłaśnie testowo skompilowałem przykładowy szkic i też mam takie wartości na WeMos D1 mini, co do joty. Dodam, że nie mam podłączonego PZEM, być może to jest przyczyna. Boje się go podłączać, bo za dużo % krąży we krwiJankes wrote: Sun Feb 23, 2020 8:28 pm Wgrałem soft do wemosa D1 mini pro i do ESP-12 E. W dwóch przypadkach w aplikacji mam takie wyniki. Co może być tego przyczyną?
Ps.
Czy za pomocą Arduino IDE można wgrać skompilowany *.bin?![]()
QLQ ma rację, jeżeli podłączy się Pzem to pomiary powinny być prawidłowe.U mnie było tak samo
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
JA RÓWNIEŻ POTWIERDZAM - RAFAŁ (@QLQ) MA JAK NAJBARDZIEJ RACJĘ. I PRZEPRASZAM ZA WPROWADZENIE W BŁĄD.
Miałem odwrócone RX z TX i dlatego nie działało.
Miałem odwrócone RX z TX i dlatego nie działało.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak