Witam
Mam termometr DS18B20 wlutowany w sonoffa z wgranym oprogramowanie supla. Wszystko mi działa temperatura jest widoczna. Mam zainstalowaną aplikacje automate premium i uruchomione powiadomienia supla scripts. Podstawowe powiadomienia mi działają, ale jestem kompletnie zielony w pisaniu w twig.
Chciałbym otrzymywać powiadomienie np co 1h z informacja jaka jest obecnie temperatura. Jak sformułować warunek który będzie to powiadomienie realizował. Powiadomienia o przekroczeniu jakieś temperatury mi działa. Proszę o pomoc.
Czujnik temperatury - powiadomienia
-
QLQ
może podziel się z tymi "nieznawcami" jakby się ktoś trafił co potrzebujeWojciech9 wrote: Fri Mar 06, 2020 5:45 pm Jest tu tyle znawców tematu robiących dużo trudniejsze rzeczy, a nikt nie wie jak napisać taki prosty warunek który będzie podał mi aktualna temperaturę?
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Gucio2607.
Haha...foch
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Ilość postów o niczym tu nie świadczy. Ja np. nie używam Automate ani Supla Scripts, więc nie czuję się w żadnym stopniu kompetentny do udzielenia odpowiedzi.Wojciech9 wrote: Sat Mar 07, 2020 3:30 pm Masz tu ponad 1000 postów i wcześniej mi nie odpowiadałeś, a nie wierze, że nie wiesz. Stąd ta prowokacja, jak widać skuteczna.
Tak więc jeśli znalazłeś sam rozwiązanie, to może jednak warto się nim podzielić z innymi Forumowiczami.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
QLQ
No właśnie.... ja z automate też ni w ząb bo tez ich nie używam. A nawet nie wiedziałem, że mam 1k postów 
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....