Czujnik temperatury - powiadomienia

Wojciech9
Has thanked: 1 time

Witam

Mam termometr DS18B20 wlutowany w sonoffa z wgranym oprogramowanie supla. Wszystko mi działa temperatura jest widoczna. Mam zainstalowaną aplikacje automate premium i uruchomione powiadomienia supla scripts. Podstawowe powiadomienia mi działają, ale jestem kompletnie zielony w pisaniu w twig.

Chciałbym otrzymywać powiadomienie np co 1h z informacja jaka jest obecnie temperatura. Jak sformułować warunek który będzie to powiadomienie realizował. Powiadomienia o przekroczeniu jakieś temperatury mi działa. Proszę o pomoc.
Wojciech9

Jest tu tyle znawców tematu robiących dużo trudniejsze rzeczy, a nikt nie wie jak napisać taki prosty warunek który będzie podał mi aktualna temperaturę?
Wojciech9

sam sobie dałem radę, można zamknąć temat
QLQ

Wojciech9 wrote: Fri Mar 06, 2020 5:45 pm Jest tu tyle znawców tematu robiących dużo trudniejsze rzeczy, a nikt nie wie jak napisać taki prosty warunek który będzie podał mi aktualna temperaturę?
może podziel się z tymi "nieznawcami" jakby się ktoś trafił co potrzebuje
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
Wojciech9

Masz tu ponad 1000 postów i wcześniej mi nie odpowiadałeś, a nie wierze, że nie wiesz. Stąd ta prowokacja, jak widać skuteczna.
Gucio2607.

Haha...foch
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Wojciech9 wrote: Sat Mar 07, 2020 3:30 pm Masz tu ponad 1000 postów i wcześniej mi nie odpowiadałeś, a nie wierze, że nie wiesz. Stąd ta prowokacja, jak widać skuteczna.
Ilość postów o niczym tu nie świadczy. Ja np. nie używam Automate ani Supla Scripts, więc nie czuję się w żadnym stopniu kompetentny do udzielenia odpowiedzi.
Tak więc jeśli znalazłeś sam rozwiązanie, to może jednak warto się nim podzielić z innymi Forumowiczami.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
QLQ

No właśnie.... ja z automate też ni w ząb bo tez ich nie używam. A nawet nie wiedziałem, że mam 1k postów :shock:
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....

Return to “Pomoc”