Ta z pierwszej strony? Działa. Jak nie nada karcie wifi ip to wpisz jej na sztywno.Rafaello wrote: Sat Mar 14, 2020 11:48 am niby wszystko się ładnie skompilowało , moduł odpala. W monitorze portu szeregowego ładnie pokazuje całą konfigurację WIFI, a za pierona nie mogę się z nim połączyć, niby pokazuje punkt dostępowy, ale nie łączy się z nim. Kompilacja na WEMOS D1 mini. czy ktoś odpalał na WEMOSie tą kompilację.
PZEM004 jednofazowy Licznik Energii Elektrycznej
-
QLQ
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Biblioteka SuplaDevice nie ma żadnego GUI webowego. Także z nim się nie połączysz. Musisz wszystko w programie ustawić, skompilować i wgraćRafaello wrote: Sat Mar 14, 2020 11:48 am niby wszystko się ładnie skompilowało , moduł odpala. W monitorze portu szeregowego ładnie pokazuje całą konfigurację WIFI, a za pierona nie mogę się z nim połączyć, niby pokazuje punkt dostępowy, ale nie łączy się z nim. Kompilacja na WEMOS D1 mini. czy ktoś odpalał na WEMOSie tą kompilację.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Rafaello
na razie testuję bibliotekę dla jednego PZEM i nie mogę dobić się do modułu mimo że staruje chyba poprawnie.
Code: Select all
*WM: [3] allocating params bytes: 20
*WM: [2] Added Parameter: server
*WM: [2] Added Parameter: email
*WM: [2] Added Parameter: name
*WM: [2] Added Parameter:
*WM: [2] Added Parameter: status
*WM: [3] WIFI station disconnect
*WM: [3] WiFi station enable
*WM: [2] Disabling STA
*WM: [2] Enabling AP
*WM: [1] StartAP with SSID: PzemV3_Em
*WM: [2] AP has anonymous access!
*WM: [1] AP IP address: 192.168.4.1
*WM: [3] setupConfigPortal
*WM: [1] Starting Web Portal
*WM: [3] dns server started with ip: 192.168.4.1
*WM: [2] HTTP server started
*WM: [2] WiFi Scan ASYNC started
*WM: [2] Config Portal Running, blocking, waiting for clients...
*WM: [2] WiFi Scan ASYNC completed in 2204 ms
*WM: [2] WiFi Scan ASYNC found:
-
QLQ
Jak sobie przypomiam to też miałem jakieś przejścia z wemos d1 mini. Skompiluj jak do zwykłego esp: skompiluj do szkicu (szkic->eksport skompilowanego progamu )do bin a potem wgraj normalnie do wemos pod adres 0x00000 jako DOUT i 16MbitRafaello wrote: Sat Mar 14, 2020 3:53 pm na razie testuję bibliotekę dla jednego PZEM i nie mogę dobić się do modułu mimo że staruje chyba poprawnie.
*WM: [3] allocating params bytes: 20 *WM: [2] Added Parameter: server *WM: [2] Added Parameter: email *WM: [2] Added Parameter: name *WM: [2] Added Parameter: *WM: [2] Added Parameter: status *WM: [3] WIFI station disconnect *WM: [3] WiFi station enable *WM: [2] Disabling STA *WM: [2] Enabling AP *WM: [1] StartAP with SSID: PzemV3_Em *WM: [2] AP has anonymous access! *WM: [1] AP IP address: 192.168.4.1 *WM: [3] setupConfigPortal *WM: [1] Starting Web Portal *WM: [3] dns server started with ip: 192.168.4.1 *WM: [2] HTTP server started *WM: [2] WiFi Scan ASYNC started *WM: [2] Config Portal Running, blocking, waiting for clients... *WM: [2] WiFi Scan ASYNC completed in 2204 ms *WM: [2] WiFi Scan ASYNC found:
kompilujesz z takimi parametrami:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
elmaya
remember that with the new library you have to add this in Setup to avoid running out of Ram.
insert before "SuplaDevice.begin"
wifi.enableSSL(false);-
Rafaello
Udało mi się odpalić na Nodemcu, coś z tym WEMOSem było nie tak, jednakże mimo podłączonego urządzenia podaje tylko Częstotliwość i Napięcie
-
QLQ
Mialem 3 Wemos. Dwa z nich świrowaly z tym softem. Nie chcialy działać. Ten trzeci działał od strzała. Ale WAŻNE bylo to że jak wygrywał sie z bin nie było problemu. Problem byl jak kompilowałem z Arduino.Rafaello wrote: Sat Mar 14, 2020 7:52 pm Udało mi się odpalić na Nodemcu, coś z tym WEMOSem było nie tak, jednakże mimo podłączonego urządzenia podaje tylko Częstotliwość i Napięcie
![]()
-
Rafaello
U mnie Wemos świruje nawet jak wgrywam bezpośrednio z pliku .bin, docelowo całość będzie siedziała na ESP12s z 3 modułami PZEM na płytce którą mi podesłałeś, na razie testuje na sucho. Zastanawiam się czemu na razie pokazuje tylko częstotliwość i napięcie przy podłączonych odbiornikach. Czy może to być kwestia zasilania PZEM? Obecnie zasilam z wyjścia 5V Nodemcu.QLQ wrote: Sat Mar 14, 2020 7:56 pmMialem 3 Wemos. Dwa z nich świrowaly z tym softem. Nie chcialy działać. Ten trzeci działał od strzała. Ale WAŻNE bylo to że jak wygrywał sie z bin nie było problemu. Problem byl jak kompilowałem z Arduino.Rafaello wrote: Sat Mar 14, 2020 7:52 pm Udało mi się odpalić na Nodemcu, coś z tym WEMOSem było nie tak, jednakże mimo podłączonego urządzenia podaje tylko Częstotliwość i Napięcie
![]()
-
QLQ
Kurcze nie wiem mam.tylko 2 pzem i nie mam jak przetestować 3faz cholera..
.
.
-
Rafaello
przy jednym module miałem walniętą cewkę, podmiana z drugiego i wszystko śmiga, muszę teraz skołować brakującą cewkę, tak aby skonfigurować dla 3-faz.QLQ wrote: Sat Mar 14, 2020 8:32 pm Kurcze nie wiem mam.tylko 2 pzem i nie mam jak przetestować 3faz cholera..![]()
.