Konfiguracja
-
BogdanR
Jestem nowy i zielony. Aplikacja nie rozpoznaje mojej markizy. Na pilocie z tylu obudowy na plytce są dwa przyciski bez opisu tylko P1 i P2. Przy wielu próbach przy różnych kombinacjach z tymi guzikami nie konfiguruje się. Co robię źle?
-
BogdanR
Czyli jeśli nie widzi mojej markizy, tzn że nic się nie da zrobić?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Aby coś działało z Suplą, to to urządzenie musi mieć zainstalowane oprogramowanie Supli.BogdanR wrote: Mon Apr 20, 2020 7:36 am Czyli jeśli nie widzi mojej markizy, tzn że nic się nie da zrobić?
Żadne rolety ani markizy takiego oprogramowania nie posiadają. Z gotowców można dokupić sobie sterowniki do rolet (np z Zamela modułu SRW), ale tego raczej nie będzie się dało podłączyć pod Twoją markizę, bo z opisu wynika, że ona ma wboduwany jakiś sterownik.
Na siłę zintegrować da się wszystko, tylko trzeba mieć zacięcie do elektroniki i programowania.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
@BogdanR, napisz coś więcej o tej markizie. Producent, model, link do opisu, itp. Może uda się to "oSuplować".
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
BogdanR
Może kilka zdjęć coś pomoże.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Niestety, ale to nie zadziała z Suplą. Musiałbyś sprawdzić, czy silnik markizy zasilany jest napięciem 230V oraz czy markiza ma mechaniczne wyłączniki krańcowe. Jeśli tak, to można byłoby pokusić się o usunięcie sterownika radiowego i montaż SRW-01. Tyle że pozbywasz się wtedy funkcjonalności pilota radiowego.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak