MEW -01 problem z konfiguracją

Tomek 1973

Proszę o pomoc bo już nie wiem co robię nie tak. Po zmianie sieci ( nowa umowa - światłowód) moja wewnętrzna sieć WIFI się zmieniła wraz z hasłem. To spowodowało że licznik, który wcześniej był skonfigurowany z wcześniejszą siecią przestał pracować. Przechodzę proces dodawania nowego sprzętu zgodnie ze wskazówkami ( dioda na liczniku mruga cyklicznie , sieć 2,4GHz, lokalizacja w telefonie włączona, rejestracja urządzeń na koncie supli włączona) , a nie mogę zakończyć procesu dodawania licznika bo cały czas wyskakuje komunikat mówiący, że nie mogę się połączyć z urządzeniem.

Proszę o pomoc
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Musisz przytrzymać na MEW-01 przycisk CONFIG na ponad 5 sekund, tak aby dioda migała ale szybko.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Tomek 1973

Też to zrobiłem dioda miga impuls za impulsem - tryb konfiguracyjny. Pierwszy raz jak podłączałem przebiegło to bardzo intuicyjnie, po wymianie dostawcy internetu ( zmiana hasła ) problem.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Zobacz czy widoczna jest siec WIFi „ZAMEL-MEW-01...”
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Tomek 1973

Jest widoczna
pzygmunt

Spróbuj się z nią po prostu połączyć. Wtedy po otwarciu strony http://192.168.4.1 też można zmienić ustawienia.

Upewnij się, że masz najnowszą wersje aplikacji. Napisze też jaką wersję OS-u posiadasz i jaki smartfon.
mcikos

Ja też miałem problemy żeby skonfigurować licznik z aplikacji - nie mogła pobrać listy sieci - skonfigurowałem "ręcznie" łącząc się do AP MEW'a tak jak to opsiał pzygmunt
pzygmunt

Android/iOS ? Która wersja ?
Tomek 1973

Dzięki za podpowiedzi muszę poczekać bo opuściłem dom w który mam ten licznik w piątek znów spróbuję. Mam Samsunga S8 wersja 9 i do tej pory ( zamontowałem licznik w październiku) wszystko było OK, problem nastąpił po zmianie dostawcy net ( zmiana nazwy sieci WIFI i oczywiście hasła) . Wrócę do tematu w piątek i będę wdzięczny za podpowiedzi.
mcikos

U mnie Android 9

Return to “ZAMEL MEW-01”