Proszę o pomoc bo już nie wiem co robię nie tak. Po zmianie sieci ( nowa umowa - światłowód) moja wewnętrzna sieć WIFI się zmieniła wraz z hasłem. To spowodowało że licznik, który wcześniej był skonfigurowany z wcześniejszą siecią przestał pracować. Przechodzę proces dodawania nowego sprzętu zgodnie ze wskazówkami ( dioda na liczniku mruga cyklicznie , sieć 2,4GHz, lokalizacja w telefonie włączona, rejestracja urządzeń na koncie supli włączona) , a nie mogę zakończyć procesu dodawania licznika bo cały czas wyskakuje komunikat mówiący, że nie mogę się połączyć z urządzeniem.
Proszę o pomoc
MEW -01 problem z konfiguracją
-
Tomek 1973
Też to zrobiłem dioda miga impuls za impulsem - tryb konfiguracyjny. Pierwszy raz jak podłączałem przebiegło to bardzo intuicyjnie, po wymianie dostawcy internetu ( zmiana hasła ) problem.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Spróbuj się z nią po prostu połączyć. Wtedy po otwarciu strony http://192.168.4.1 też można zmienić ustawienia.
Upewnij się, że masz najnowszą wersje aplikacji. Napisze też jaką wersję OS-u posiadasz i jaki smartfon.
Upewnij się, że masz najnowszą wersje aplikacji. Napisze też jaką wersję OS-u posiadasz i jaki smartfon.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
mcikos
Ja też miałem problemy żeby skonfigurować licznik z aplikacji - nie mogła pobrać listy sieci - skonfigurowałem "ręcznie" łącząc się do AP MEW'a tak jak to opsiał pzygmunt
-
Tomek 1973
Dzięki za podpowiedzi muszę poczekać bo opuściłem dom w który mam ten licznik w piątek znów spróbuję. Mam Samsunga S8 wersja 9 i do tej pory ( zamontowałem licznik w październiku) wszystko było OK, problem nastąpił po zmianie dostawcy net ( zmiana nazwy sieci WIFI i oczywiście hasła) . Wrócę do tematu w piątek i będę wdzięczny za podpowiedzi.