ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LIW-01

MPL

pzygmunt wrote: Mon May 11, 2020 4:31 pm Spokojnie. Daj czas dystrybucji. Cena zapewne się ustabilizuje. Przykład
SBW-02 180 netto w cenniku (221,4 brutto), a w sieci już znajdziesz za 139,48 brutto.
Chyba już się stabilizuje :) :
https://e-domus.com.pl/supla-sterowanie ... m=referral
rav.b

Dotarł i do mnie LIW, dzięki Ernest.

Miał może ktoś problemy z dodaniem LIWa?
Pierwszy ram miałem problemy z dodaniem urządzenia za pomocą telefonu, musiałem go skonfigurować ręcznie.

Telefon w konfiguracji łączy się z siecią LIWa ale nie może jakby zapisać ustawień.
Muszę dodać iż od ostatniego poprawnego dodawania urządzeń telefon otrzymał aktualizację do Androida10 (Xiaomi Mi A2 Lite).
5x ROW-02, 4x SRW-02, 2x LIW-01, 2x DIW-01, 2x THW-01, 2x SLW-01, 1x mSRW-01, 1x mROW-02, 1x ROW-02m, 1x ROW-01/16A, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01, 1x OSW-01, 1x RNW-01, 1x INW-01, 3x Heatpol Home+, 1x Sonoff mini
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Są jakieś problemy z 10-ką. Szukam przyczyny.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
pzygmunt

Patryk wrote: Thu May 07, 2020 4:20 pm Z uwagi, że otrzymałem Liw-01 do testów  ( za darmo !!! ),  za co jeszcze raz Dziękuję chciałbym podzielić się swoimi spostrzeżeniami .
1. @Ernest - diody Pulse/Status są widoczne dopiero pod kątem ok 30 stopni. Jak by były centralnie w "dziurce" - lepiej to by wyglądało.

2. @pzygmunt - stan początkowy można ustawiać tylko do pełnych liczb całkowitych ( 1m3, 2m3 itd..).
Byla by możliwość ustawiania wartości początkowej do trzech miejsc po przecinku?
Tym bardziej, że w Clud-ie wynik jest podawany do dwóch miejsc po przecinku.

3. Do czego służy w konfiguracji funkcja:
 Additional Settings ?

Ale to są tylko moje sugestie.
Możliwość ustawiania precyzji zostanie skopiowana z v2.4 do 2.3 z tym, że precyzja jest do dwóch miejsc po przecinku.
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

pzygmunt wrote: Fri May 15, 2020 11:07 pm Możliwość ustawiania precyzji zostanie skopiowana z v2.4 do 2.3 z tym, że precyzja jest do dwóch miejsc po przecinku.
Brak możliwości technicznych czy jakieś inne ograniczenia? Logi zbierają do 4 miejsc po przecinku, pomimo, że zliczają 3 miejsca po przecinku. Wiem, ze to są drobiazgi, ale jeśli nie ma przeciwności technicznych to proponowałbym do 3 miejsc.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
Chester

MPL wrote: Tue May 12, 2020 8:53 am
pzygmunt wrote: Mon May 11, 2020 4:31 pm Spokojnie. Daj czas dystrybucji. Cena zapewne się ustabilizuje. Przykład
SBW-02 180 netto w cenniku (221,4 brutto), a w sieci już znajdziesz za 139,48 brutto.
Chyba już się stabilizuje :) :
https://e-domus.com.pl/supla-sterowanie ... m=referral
Serio urządzenie LIW-01 wyceniono tak wysoko? Rozumiem, że to tzw "podatek od nowości"?
Cena 171 zł, to jeszcze póki co za dużo jak za sam licznik impulsów, jakieś szanse że coś stanieje jeszcze ?

Najbardziej mnie zastanawia autoryzowany sklep Zamel, czyli sklep producenta ...https://e-sklep.zamel.pl/produkt/liczni ... la-liw-01/ cena 244,77 zł t chyba żart, skoro u pośredników jest już 70 zł tańszy ? (chyba że rozdają kody rabatowe -40%, po to żeby było z czego zejść).
pzygmunt

Chester

pzygmunt wrote: Thu May 21, 2020 9:51 am Proszę tu masz taniej.
https://majsterkowo.pl/chcesz-oszczedza ... -impulsow/
Zygmunt, nie chodzi mi o to żeby zbudować od podstaw samemu ... bo nie mam na to ani czasu ani umiejętności. Z doświadczenia jestem księgowym, więc bliżej mi są sprawy papierkowe. Aczkolwiek z racji zawodu jaki wykonuje zawsze zastanawia mnie jedno.
Dlaczego w sklepach producenta ceny są o 40% wyższe niż u pośredników...:)

Producent ma za 200 zł
Pośrednik ma za 150 zł z czego i tak ma na tym marże 20-30%
Więc pod tym kontem czegoś nie rozumiem :)
pzygmunt

Dlaczego sklep producenta ma wyższe ceny niż w dystrybucji ? Tu nie ma żadnej zagadki. Producent straciłby dystrybutorów gdyby zaczął z nimi konkurować. Dystrybucja i tak handluje na marży kilku procentowej kosztem otrzymanych rabatów. Tak więc marże o których piszesz to nie w tej branży.
Chester

Ja to Przemek widzę od drugiej strony; programu magazynowego , kosztu własnego marży i jednak w tej branży bywa różnie - uwierz.
Owszem zdarzają się firmy które kosztem marży "zarabiają" na rabatach czy prowizjach od obrotu - bo najzwyczajniej więcej na tym zarobią. Sam z resztą mam pod sobą takiego klienta, ale to się opłaca tylko wtedy gdy rzeczywiście obroty danego producentach idą w setkach tyś zł , nie powiedzieć milionach zł obrotu (też branża elektroniczna, niekoniecznie wspomniane podzespoły) wtedy rzeczywiście to się opłaca.
Odnośnie marży, masz na to najlepszy przykład po obecnych cenach na necie, LIW-01 jeden sklep ma za 211, inny 199, najtańszy 171 to wszystko to jest polityka marżowa danego przedsiębiorstwa. Oboje chyba wiemy jak to jest z cenami katalogowymi, po co one istnieją rynku ? :lol:

Tak czy inaczej, wracając do tematu, czy oprócz LIW-01 który podepnę pod szynę, musze jeszcze zaopatrzyć się w jakiś zasilacz?
Czy wystarczy tylko podpiąć w szynę LIW-a i połączyć z licznikiem impulsowym.

Return to “Nowości”