Supla GUI

lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Robert Błaszczak wrote: Fri May 29, 2020 1:43 pm Tak, ale w takiej sytuacji nie jestem w stanie przypisać wszystkich urządzeń z danej lokalizacji konkretnemu użytkownikowi. W końcu dziecko nie musi wiedzieć, jaki kolor światła mam ustawiony w sypialni :lol: :lol: :lol:
Ooo i po raz kolejny widzimy problem uprawnień. Powinny być dla kanałów. Wtedy konkretny kanał, pomimo że jest w lokalizacji Termometry, pojawia się tylko tym użytkownikom, którzy mają do niego dostęp.
Skończyły by się problemy udostępniania furtki dla szwagra, brata, siostry, kogokolwiek.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

No ale z uprawnieniami jest tak jak jest i pewnie w najbliższym czasie się to nie zmieni. Stąd też w moim przypadku nazwa lokalizacji w szczegółach kanału by się przydała :D .
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Poniżej ekran szczegółów licznika energii z oryginalnej aplikacji Supla i z Supla∞:

Supla-licznik-energii-szczegóły.jpg

Rozmiar obrazka mniej więcej pokazuje czytelność danych. Przemek, myślę że warto byłoby wdrożyć taką formę danych w oficjalnej wersji. Szczególnie, że jest już gotowiec :) dzięki @lesny8.
Ps.
Do współczynnika mocy dodałbym jednostkę cos φ.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Robert Błaszczak wrote: Sun May 31, 2020 1:29 pm Ps.
Do współczynnika mocy dodałbym jednostkę cos φ.
Dodałem ;)
Goral64 wrote: Fri May 29, 2020 6:06 am A może coś takiego?
viewtopic.php?p=59982#p59982
Hmm...
Też mi tego brakowało, dlatego podjąłem pomysł. W międzyczasie doszedłem do wniosku, że jednostki nie ma co powtarzać, i że nie ma co ograniczać funkcjonalności tylko dla mniejszych ekranów, dlatego porzeźbiłem i wyszło jak poniżej.
Miejsca na prezentację wyników z 3 faz specjalnie nie jest za dużo, ale ograniczając precyzję wyświetlanych wartości nie wyszło najgorzej.
Mamy przecież do dyspozycji 3 fazy prezentowane pojedynczo i tam możemy zgłębiać temat poszczególnych faz, gdyby precyzja prezentowanej wartości nam nie odpowiadała.
Sprawdziłem też wyświetlanie dla czcionki deko większej niż standard, który jest u mnie i może Robert nie będzie narzekał 😜
EMDetail_New_Layout.jpg
Nowa wersja v2.3.40 do pobrania za chwil kilka ;)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

No i zajefajnie :) Tupię lekko nóżkami czekając na wersję do pobrania :)
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Coś jest nie tak z parametrem "kąt fazowy"? Zawsze wydawało mi się, że w ukłądzie trójfazowym kąt powinien się różnić o 120 stopni między każdą fazą, a u was różnice o 20 stopni, albo o 10 lub nawet 0. Zgaduję, że 0 pojawia się gdy mamy dwa obwody na tej samej fazie podpięte pod MEW, ale te 10 i 20 stopni?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Nasz parametr przedstawia przesunięcie w fazie prądu względem napięcia. Poczytaj sobie o obwodach RLC przy prądzie przemiennym. Nie jest to przesunięcie fazowe przy obwodzie trójfazowym jak myślisz.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

miroph wrote: Wed Jun 10, 2020 3:06 am Nasz parametr przedstawia przesunięcie w fazie prądu względem napięcia. Poczytaj sobie o obwodach RLC przy prądzie przemiennym. Nie jest to przesunięcie fazowe przy obwodzie trójfazowym jak myślisz.
Dzięki za wyjaśnienie :)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Android”