Hej,
Mam przekaźnik Sonoff bez napięcia na wyjściu do obsługi np. furtki. Niestety w wyniku zmiany koncepcji przekaźnik będzie wykorzystywany do obsługi zwory elektromagnetycznej.
Tu pojawia się problem, ponieważ przekaźnik zamyka obwód na maksymalnie 10 sekund, a ja potrzebuję otworzyć obwód na maksymalnie 10 sekund, aby zwora na chwilę puściła drzwi.
Czy jest jakaś możliwość zmiany ustawień w Supli lub w instalacji, aby to obsłużyć?
Odwrócenie działania Sonoff beznapieciowego
-
maly_13
a wykorzystać drugie styki przekaźnika nie można ?
w użyciu: supla, nettemp...
-
Zybi
Ten stary soft powinien Ci podpasować:Morakaraibo wrote: Wed Jun 17, 2020 2:58 am Hej,
Mam przekaźnik Sonoff bez napięcia na wyjściu do obsługi np. furtki. Niestety w wyniku zmiany koncepcji przekaźnik będzie wykorzystywany do obsługi zwory elektromagnetycznej.
Tu pojawia się problem, ponieważ przekaźnik zamyka obwód na maksymalnie 10 sekund, a ja potrzebuję otworzyć obwód na maksymalnie 10 sekund, aby zwora na chwilę puściła drzwi.
Czy jest jakaś możliwość zmiany ustawień w Supli lub w instalacji, aby to obsłużyć?
https://github.com/SUPLA/ESP8266/blob/e ... .0_inv.rar
-
Morakaraibo
Hmm. Dziękuję, tylko jestem trochę zielony pod względem IT. Jak to można wgrać?
-
Zybi
Przeczytaj readme.txt oraz ten dział (wybrane zagadnienia):Morakaraibo wrote: Wed Jun 17, 2020 5:08 pm Hmm. Dziękuję, tylko jestem trochę zielony pod względem IT. Jak to można wgrać?
viewforum.php?f=23