Jak miałem SBW-01 to zrobiłem tak.Hajdas wrote: Tue Jun 16, 2020 1:03 pm To jest też ciekawy pomysł, może ktoś przerabiał jaki model najlepiej się sprawdza? Chociaż wykorzystanie sygnału z napędu wydaje być mniej podatne na ewentualną awarię.
Jak podłączyć do sterownika bramowego Hormann Promatic 2 i 3
-
MadOnion78
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
MadOnion78
Nie nabijaj się

Generalnie w bramie tego typu jest sporo miejsc gdzie można doinstalować kontaktron albo jakąś krańcówkę ; )
Generalnie w bramie tego typu jest sporo miejsc gdzie można doinstalować kontaktron albo jakąś krańcówkę ; )
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
Hajdas
Wygląda naprawdę dobrze! Chętnie bym zobaczył jakiś montaż na bramie ogrodzeniowej, dwuskrzydłowej.
-
rnoxy
Witam serdecznie,
trafiłem na ten wątek, bo mam SupraMatic E 3 i zakupiłem Suppla SBW-01.
Niestety po przeczytaniu wszystkiego, wciąż nie potrafię podłączyć. Nie udało mi się nawet zapalić zielonej diody na SBW-01. Jak rozumiem sygnalizuje ona, że SBW dostaje zasilanie.
Pierwsze pytanie, czy potrzebny jest jakiś przekaźnik aby SBW zaczęło działać?
Ja nie mam jeszcze żadnego przekaźnika.
Druga spraw, trochę mi głupio, ale nie widzę u siebie tej szarej kostki, która jest u was na zdjęciach. Czy poza wyciągnięciem plastikowej zaślepki, mam jeszcze rozkręcić obudowę tego napędu Promatic 3?
Jedynie co widzę przez wyciągniętą zaślepkę to cztery zaciski (dwa poszły na klawisz dzwonkowy) i taka dziwna czarna kostkę na cztery piny. Kostka daje możliwość wpięcia się do niej kablami. Nie mam pojęcia skąd brać zasilanie do Suppla.
Dodam tylko, że udało mi podłączyć klawisz dzwonkowy do odpowiednich dwóch zacisków. Działa
Chciałbym jednak podłączyć tę supple
Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.
trafiłem na ten wątek, bo mam SupraMatic E 3 i zakupiłem Suppla SBW-01.
Niestety po przeczytaniu wszystkiego, wciąż nie potrafię podłączyć. Nie udało mi się nawet zapalić zielonej diody na SBW-01. Jak rozumiem sygnalizuje ona, że SBW dostaje zasilanie.
Druga spraw, trochę mi głupio, ale nie widzę u siebie tej szarej kostki, która jest u was na zdjęciach. Czy poza wyciągnięciem plastikowej zaślepki, mam jeszcze rozkręcić obudowę tego napędu Promatic 3?
Jedynie co widzę przez wyciągniętą zaślepkę to cztery zaciski (dwa poszły na klawisz dzwonkowy) i taka dziwna czarna kostkę na cztery piny. Kostka daje możliwość wpięcia się do niej kablami. Nie mam pojęcia skąd brać zasilanie do Suppla.
Dodam tylko, że udało mi podłączyć klawisz dzwonkowy do odpowiednich dwóch zacisków. Działa
Last edited by rnoxy on Sat Aug 15, 2020 7:44 pm, edited 1 time in total.
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Najlepiej multimetrem sprawdź gdzie masz zasilanie. Zaciski 11 i 14 wepnij tam gdzie masz wpięty przycisk dzwonkowy.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Wrzuć zdjęcia Twojej centralki.rnoxy wrote: Sat Aug 15, 2020 7:33 am Witam serdecznie,
trafiłem na ten wątek, bo mam właśnie Promatic 3 i zakupiłem Suppla SBW-01.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
rnoxy
Dziekuje za odpowiedzi.
Załączam zdjęcia centralki.
Na jednym zdjęciu widać założona kostkę.
Na drugim ją zdjąłem, bo wtedy widać tam gdzie jest 24v i 0V
Załączam zdjęcia centralki.
Na jednym zdjęciu widać założona kostkę.
Na drugim ją zdjąłem, bo wtedy widać tam gdzie jest 24v i 0V
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.