Witam serdecznie, w niedalekiej przyszłości chciałbym zamontować rolety na piętrze w domu. Będę sterował nimi za pomocą supli i sterowników srw-01.
Zainteresowałem się przy okazji możliwością sterowania rekuperatora. Aktualnie mam tylko sterownik ib tron 3100 na parterze i jest to dość uciążliwe. Wystarczy mi tylko możliwość zmiany biegu wentylatora z poziomu aplikacji.
Z aktualnego sterownika nie chce rezygnować, aby w razie awarii internetu mieć możliwość sterowania. Da się to jakoś rozwiązać?
Pozdrawiam
Rekuperator Zehnder 350luxe + sterownik ibtron
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Tak na szybko nie znalazłem żadnych schematów podłączenia do tych rekuperatorów.
Sterownik ib tron 3100 też występuje w wielu wersjach pod tą nazwą.
Pewnie da się to zrobić (bo niewiele jest rzeczy, których się nie da zrobić
). Nie kojarzę, aby ktokolwiek się takim rozwiązaniem na forum chwalił.
Sterownik ib tron 3100 też występuje w wielu wersjach pod tą nazwą.
Pewnie da się to zrobić (bo niewiele jest rzeczy, których się nie da zrobić
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Moorcin11
W takim razie jak to ugryźć
?
Mogę sprawdzić dokładny model sterownika, wiem na pewno że komunikacja z reku jest na 5 żyłach
Mogę sprawdzić dokładny model sterownika, wiem na pewno że komunikacja z reku jest na 5 żyłach
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Poszukaj instrukcji instalatora, schematów podłączeń. Ewentualnie zobacz jak to jest podpięte do elektroniki rekuperatora - tam często też są jakieś schematy lub opis wyprowadzeńMoorcin11 wrote: Tue Aug 04, 2020 11:40 am W takim razie jak to ugryźć?
Zdjęca tego sterownika w sieci mają też jakieś schematy podłączeń z tyłu - także jakbyś sprawdził co tam masz lub zrobił zdjęcie.
Najlepsze suple dla Twojego domu