Rekuperator Zehnder 350luxe + sterownik ibtron

Moorcin11

Witam serdecznie, w niedalekiej przyszłości chciałbym zamontować rolety na piętrze w domu. Będę sterował nimi za pomocą supli i sterowników srw-01.
Zainteresowałem się przy okazji możliwością sterowania rekuperatora. Aktualnie mam tylko sterownik ib tron 3100 na parterze i jest to dość uciążliwe. Wystarczy mi tylko możliwość zmiany biegu wentylatora z poziomu aplikacji.
Z aktualnego sterownika nie chce rezygnować, aby w razie awarii internetu mieć możliwość sterowania. Da się to jakoś rozwiązać?
Pozdrawiam
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Tak na szybko nie znalazłem żadnych schematów podłączenia do tych rekuperatorów.
Sterownik ib tron 3100 też występuje w wielu wersjach pod tą nazwą.

Pewnie da się to zrobić (bo niewiele jest rzeczy, których się nie da zrobić ;) ). Nie kojarzę, aby ktokolwiek się takim rozwiązaniem na forum chwalił.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Moorcin11

W takim razie jak to ugryźć :D ?
Mogę sprawdzić dokładny model sterownika, wiem na pewno że komunikacja z reku jest na 5 żyłach
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Moorcin11 wrote: Tue Aug 04, 2020 11:40 am W takim razie jak to ugryźć :D ?
Mogę sprawdzić dokładny model sterownika, wiem na pewno że komunikacja z reku jest na 5 żyłach
Poszukaj instrukcji instalatora, schematów podłączeń. Ewentualnie zobacz jak to jest podpięte do elektroniki rekuperatora - tam często też są jakieś schematy lub opis wyprowadzeń

Zdjęca tego sterownika w sieci mają też jakieś schematy podłączeń z tyłu - także jakbyś sprawdził co tam masz lub zrobił zdjęcie.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomoc”