Firmware Multiboard

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1726
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob sie 15, 2020 2:10 pm

Teraz powinno działać lepiej. Dodałem jeszcze obsługę czujnika BME280.
Załączniki
Primary_GUI_GEN.zip
(370.17 KiB) Pobrany 110 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
jarsyb
Posty: 45
Rejestracja: ndz maja 31, 2020 4:03 pm

ndz sie 16, 2020 9:27 am

Jeszcze jeden mały bug znalazłem :)
Załączniki
IMG_2628.PNG
IMG_2628.PNG (415.15 KiB) Przejrzano 1132 razy
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1726
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz sie 16, 2020 9:44 am

Ale to chyba jest bug apki na telefonie
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9576
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sie 16, 2020 11:06 am

Czasami się tak dzieje. Nie wiem dlaczego. Bardzo rzadko dlatego trudno to zdebugować. Ubij apke i uruchom ponownie.
lesheq@wp.pl
Posty: 4
Rejestracja: ndz gru 01, 2019 8:01 pm

ndz sie 16, 2020 4:23 pm

Kolego pomocy!!
Walczyłem dziś całe popołudnie żeby nowego multiborda zainstalować na nodemcu i efekty są takie:
1. płytka przyjmuje soft i ładnie zapisuje każdą konfigurację,
2. nie mogłem wykryć podłączonego DSa a mam pewność, że działa i że go dobrze podłączyłem,
3. na mojej malinie mam clouda 2.3.20 i nie jestem w stanie dodać tego multiborda bo nodemcu przechodzi w tryb konfiguracji ale aplikacja w komórce wyświetla, że przekroczono czas oczekiwania na zakończenie przeszukiwania sieci.
4. po usunięciu adresu email z panelu konfiguracji multiborda nodemcu nie chce wejść ponownie w tryb konfiguracji.
Takie są moje spostrzeżenia :)
___________________________________________________________________________________________________
nie jestem elektrykiem, automatykiem ani informatykiem... chwileczkę, co ja tu właściwie robię :shock: ???
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1726
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz sie 16, 2020 4:56 pm

W aplikacji na telefonie nic nie rób. Wszystkie dane wpisujesz na stronie konfiguracyjnej, dajesz zapisz i moduł powinien się zresetować a po uruchomieniu powinien być już widoczny w supla cloud
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1726
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn sie 17, 2020 11:21 am

Dodałem możliwość zmiany sterowania stanem wysokim lub niskim przekaźnika. Czy ktoś może dać znać czy działa wam czujnik BME280?
Załączniki
GUI_Generic.zip
(370.58 KiB) Pobrany 100 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
tcp
Posty: 204
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

pn sie 17, 2020 11:41 am

Espablo pisze:
pn sie 17, 2020 11:21 am
Dodałem możliwość zmiany sterowania stanem wysokim lub niskim przekaźnika. Czy ktoś może dać znać czy działa wam czujnik BME280?
Czyli jest teraz szansa wyciągnięcia stanu bramy z napędu bez kontraktronu ?
Kassewsky
Posty: 163
Rejestracja: śr sty 22, 2020 9:44 am

pn sie 17, 2020 12:42 pm

Krańcówki w napędzie naperno mają jakieś napięcie. Najlepiej zastosować przekaźnik. Sam będę to robił przy napędzie Came.
tcp
Posty: 204
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

pn sie 17, 2020 12:51 pm

Kassewsky pisze:
pn sie 17, 2020 12:42 pm
Krańcówki w napędzie naperno mają jakieś napięcie. Najlepiej zastosować przekaźnik. Sam będę to robił przy napędzie Came.
Ja też mam właśnie came bx. Może warto by było założyć nowy wątek żeby to opisać szczegółowo i tu nie śmiecić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”