Firmware Multiboard
-
Espablo
Teraz powinno działać lepiej. Dodałem jeszcze obsługę czujnika BME280.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
jarsyb
Jeszcze jeden mały bug znalazłem 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
-
Espablo
Ale to chyba jest bug apki na telefonie
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
[email protected]
Kolego pomocy!!
Walczyłem dziś całe popołudnie żeby nowego multiborda zainstalować na nodemcu i efekty są takie:
1. płytka przyjmuje soft i ładnie zapisuje każdą konfigurację,
2. nie mogłem wykryć podłączonego DSa a mam pewność, że działa i że go dobrze podłączyłem,
3. na mojej malinie mam clouda 2.3.20 i nie jestem w stanie dodać tego multiborda bo nodemcu przechodzi w tryb konfiguracji ale aplikacja w komórce wyświetla, że przekroczono czas oczekiwania na zakończenie przeszukiwania sieci.
4. po usunięciu adresu email z panelu konfiguracji multiborda nodemcu nie chce wejść ponownie w tryb konfiguracji.
Takie są moje spostrzeżenia
Walczyłem dziś całe popołudnie żeby nowego multiborda zainstalować na nodemcu i efekty są takie:
1. płytka przyjmuje soft i ładnie zapisuje każdą konfigurację,
2. nie mogłem wykryć podłączonego DSa a mam pewność, że działa i że go dobrze podłączyłem,
3. na mojej malinie mam clouda 2.3.20 i nie jestem w stanie dodać tego multiborda bo nodemcu przechodzi w tryb konfiguracji ale aplikacja w komórce wyświetla, że przekroczono czas oczekiwania na zakończenie przeszukiwania sieci.
4. po usunięciu adresu email z panelu konfiguracji multiborda nodemcu nie chce wejść ponownie w tryb konfiguracji.
Takie są moje spostrzeżenia
-
Espablo
W aplikacji na telefonie nic nie rób. Wszystkie dane wpisujesz na stronie konfiguracyjnej, dajesz zapisz i moduł powinien się zresetować a po uruchomieniu powinien być już widoczny w supla cloud

-
Espablo
Dodałem możliwość zmiany sterowania stanem wysokim lub niskim przekaźnika. Czy ktoś może dać znać czy działa wam czujnik BME280?

-
Kassewsky
Krańcówki w napędzie naperno mają jakieś napięcie. Najlepiej zastosować przekaźnik. Sam będę to robił przy napędzie Came.
-
tcp
Ja też mam właśnie came bx. Może warto by było założyć nowy wątek żeby to opisać szczegółowo i tu nie śmiecić.Kassewsky wrote: Mon Aug 17, 2020 12:42 pm Krańcówki w napędzie naperno mają jakieś napięcie. Najlepiej zastosować przekaźnik. Sam będę to robił przy napędzie Came.