Shelly 1 jako moduł bramowy

Robo-tech

Z tego co widzę w sieci większe kwiatki były z V1 i V2 i poprawili. Ogólnie jest jeszcze miejsce aby i to skorygować :) Wersja 2.5 też miała falstart w kwietniu - wystające ostre luty robiły zwarcie z anteną. Poprawili to i teraz weryfikują dwa razy :) Aktualnie sam czekam na większą partię tej wersji. Wszystko mimo wszystko schodzi na pniu w pre-order. Jeszcze pewnie chwila i wyleczą się z "choroby wieku dziecięcego".

Wysłałem im foto na support bo nawet przestrzeliłem z tym 0,3mm. Do suwmiarki wychodzi mi jakieś 0,15-0.2 :) W pomiarach do CE pewnie to przejdzie (ale odstępy izolacyjne są chyba regulowane przepisami). Taki lakier zabezpieczający na ścieżkach daje wbrew pozorom wysoką izolację na przebicie - co nie znaczy, że nie można tego poprawić. Sam nigdy bym 16A nie podłączył pod takie urządzenie ale klienci są różni :) Ostatnio jeden stwierdził, że do sonoffa 10A podłączy dość duży agregat tylko mu się 10A z 10kW pomyliło :D

https://drive.google.com/file/d/1zeUq12 ... sp=sharing

Edit

Wstępnie skończyłem swój soft dla Shelly 1

Wybór przy konfiguracji dla SW+L to
  • monostabilny
  • bistabilny
  • brama + monostabilny

W każdej opcji w Supla widać wszystkie warianty dla przełącznika, z tym, ze wersja brama rozłącza zawsze po 0,5s przy sterowaniu przyciskiem SW+L.

Jeszcze dziś chyba pokuszę się o kontaktron dla 12-24v i została mi jeszcze pamięć przełącznika. Jak starczy czasu do jutra powinienem skończyć.
damian.kot1

Witam!
Czy udało Ci się skończyć ten soft. Mam podobny problem z Shelly 1?
kmal

Witam, też nie mogę poradzić sobie z shelly 1 jako moduł bramowy z kontaktronem. Nie widzi czujników, można prosić o link do softu .

Return to “Pomoc”