ok, jak kupię przekaźnik to będę coś działał.
Came BX i Sonoff SV ?
-
tcp
Kupiłem przekaźnik - Finder 40.52. Ma troszkę inaczej podpisane piny jak na twoim schemacie. Czy mam tak samo sonoffa podłączyć do pinu 11 i 14 ? Poniżej schemat mojego przekaźnika:jarsyb wrote: Sat Aug 15, 2020 2:00 pm obecnie na tym
viewtopic.php?p=73962#p73962
Indywidualna konfiguracja wszystkiego. Wczesniej miałem na UNI-SV by @slawek
kran.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
jarsyb
Piny ma dokładnie opisane Tak samo jak na schemacie. Tam również jest Finder, tylko trochę inaczej narysowany, ale cyferki się zgadzają. Jak podłączysz i będzie Ci zle pokazywać stan bramy to trzeba odwrócić logikę (albo zamienić 14 na 12, albo w supli zmienić ustawienie)
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
-
tcp
Podłączyłem na stole na krótkim kablu i działa status. Zobaczymy co będzie na długim kablu.
-
jarsyb
Najlepiej by było jakbyś przekaźnik zostawił przy sonoffie - wyższe napięcie lepiej "zachowuje się" na dłuższych odcinkach
-
tcp
Ja pomyślałem żeby dać przekaźnik przy napędzie żeby nie "przesyłać" napięcia po kablu ale mogę również dać koło sonoffa. Odległość sonoffa od napędu to jakieś 15 metrów.jarsyb wrote: Sun Aug 23, 2020 8:31 am Najlepiej by było jakbyś przekaźnik zostawił przy sonoffie - wyższe napięcie lepiej "zachowuje się" na dłuższych odcinkach
-
jarsyb
Spróbuj, może będzie działać, 15 m nie jest dużo. Rozumiem że nic więcej w tym kablu nie lata? Np zasilanie do bramytcp wrote: Sun Aug 23, 2020 9:04 amJa pomyślałem żeby dać przekaźnik przy napędzie żeby nie "przesyłać" napięcia po kablu ale mogę również dać koło sonoffa. Odległość sonoffa od napędu to jakieś 15 metrów.jarsyb wrote: Sun Aug 23, 2020 8:31 am Najlepiej by było jakbyś przekaźnik zostawił przy sonoffie - wyższe napięcie lepiej "zachowuje się" na dłuższych odcinkach
-
tcp
Nie zasilanie do napędu idzie gdzie indziej. W tym kablu będzie szło zasilanie do elektrozaczepu. W poniedziałek podłącze to zobaczę.jarsyb wrote: Sun Aug 23, 2020 9:25 amSpróbuj, może będzie działać, 15 m nie jest dużo. Rozumiem że nic więcej w tym kablu nie lata? Np zasilanie do bramytcp wrote: Sun Aug 23, 2020 9:04 amJa pomyślałem żeby dać przekaźnik przy napędzie żeby nie "przesyłać" napięcia po kablu ale mogę również dać koło sonoffa. Odległość sonoffa od napędu to jakieś 15 metrów.jarsyb wrote: Sun Aug 23, 2020 8:31 am Najlepiej by było jakbyś przekaźnik zostawił przy sonoffie - wyższe napięcie lepiej "zachowuje się" na dłuższych odcinkach![]()
-
tcp
Witam,
podłączyłem wczoraj i wszystko działa pięknie. Fajnie by było jak by jeszcze był stan pośredni np. częściowo odsunięta brama. Dziękuję wszystkim za pomoc. Teraz zabieram się za furtkę.
podłączyłem wczoraj i wszystko działa pięknie. Fajnie by było jak by jeszcze był stan pośredni np. częściowo odsunięta brama. Dziękuję wszystkim za pomoc. Teraz zabieram się za furtkę.