Zrobisz i będziesz miał satysfakcję.
Ps. Masz podłączoną lampę ostrzegawczą ?
Ponowię pytanie: czy ten napęd działał poprawnie z SBW-01 i przekaźnikiem?Ramirez09 wrote: Fri Sep 18, 2020 1:48 pmNie zmienia się. Jak to się robi? Dopiero co kupiłem sbw-02. Jest na gwarancji. Dupa z takiego modułu. Mogłem kupić sbw-01 + przekaźnik i super by chodziło bez żadnego przeprogramowanie wyjścia flesh.pzygmunt wrote: Fri Sep 18, 2020 1:43 pm Jeśli ikona nie zmienia się w zależności od tego czy brama jest otwarta czy zamknięta to konieczne będzie przeprogramowanie wyjścia Flash.
Nie działałoby jeśli nie działa z SBW-02, który jest nowszą i lepszą wersję SBW-01. Zresztą jak bardzo chcesz zawsze możesz też przekaźnik podłączyć ale jest on zbędny. Zakładam, że chodzi o przeprogramowanie wyjścia Flash. Podłącz miernik (multimetr) lub żarówkę 24V pod flash i obserwuj jak się to wyjście zachowuje.Ramirez09 wrote: Fri Sep 18, 2020 1:48 pmNie zmienia się. Jak to się robi? Dopiero co kupiłem sbw-02. Jest na gwarancji. Dupa z takiego modułu. Mogłem kupić sbw-01 + przekaźnik i super by chodziło bez żadnego przeprogramowanie wyjścia flesh.pzygmunt wrote: Fri Sep 18, 2020 1:43 pm Jeśli ikona nie zmienia się w zależności od tego czy brama jest otwarta czy zamknięta to konieczne będzie przeprogramowanie wyjścia Flash.
SBW-01 mam podłączone do innego napędu Hormana. I działa bez zarzutu z przekaźnikiem. Sort że teraz odpisuję.klew wrote: Fri Sep 18, 2020 2:02 pmPonowię pytanie: czy ten napęd działał poprawnie z SBW-01 i przekaźnikiem?Ramirez09 wrote: Fri Sep 18, 2020 1:48 pmNie zmienia się. Jak to się robi? Dopiero co kupiłem sbw-02. Jest na gwarancji. Dupa z takiego modułu. Mogłem kupić sbw-01 + przekaźnik i super by chodziło bez żadnego przeprogramowanie wyjścia flesh.pzygmunt wrote: Fri Sep 18, 2020 1:43 pm Jeśli ikona nie zmienia się w zależności od tego czy brama jest otwarta czy zamknięta to konieczne będzie przeprogramowanie wyjścia Flash.
Podłączyłem jak podał na schemacie miroph na 1 stronie. Po zmianie funkcji co zaproponowałem też nic nie zmienia sieMadOnion78 wrote: Fri Sep 18, 2020 3:23 pm Możesz zdobić zdjęcie podłączenia modułu do centralki?
Nadal nie wiemy czy do Flash masz podłączoną lampę ostrzegawczą.