Automatyczna instalacja supla (server,cloud,dev)

Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

czw sty 26, 2017 9:26 am

alv pisze:
czw sty 26, 2017 8:30 am
Słuchajcie, ten instalator miał być odpowiedzią na wszystkie problemy, np. konieczność kompilowania bibliotek ssl. Wszystko to jest zawarte w moim oprogramowaniu.
Jak będziesz miał chwilę to spróbuj na świeżym Debianie jeszcze raz postawić taką maszynę :)
Brakuje kilku informacji np, dla mnie czystego świeżaka, który pierwszy raz widzi linuxa.
Napewno brakuje informacji o dopisanie source.list, brakuje instalacji sudo, git.
No i puki co wysypuje mi się na instalacji supla-debian(czy jakoś tak)-sprawdź hasło.
Ale walczę, raz mi się udało, nie wiem jak, ale muszę dojść do wprawy i drugi raz próbuje :)

I też przydałaby się informacja dla osób którzy nie mogą działać na tych portach supla, gdzie pozmieniać na własne.
Ja po zmianie portów w kilku miejscach i po kompilacji od Przemka nadal szukam problemu.
Nie mogę się zalogować ponieważ po wpisaniu loginu i przejścia dalej port "ucina" i wywala brak strony.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2239
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw sty 26, 2017 4:43 pm

Seba5120 pisze:
śr sty 25, 2017 4:29 pm
pzygmunt pisze:
wt sty 24, 2017 7:48 pm
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/bl ... t.php#L173

return 'https://'.$request->getHost().$this->router->generate('_account_create_here_lc', array('locale' => $request->getLocale()));

zmiana na

return 'https://'.$request->getHost().':1234'.$this->router->generate('_account_create_here_lc', array('locale' => $request->getLocale()));

gdzie 1234 to numer portu
Udało mi się skonfigurować konto i dostaję wiadomości z aktywacją :-)

Tylko mam problem nadal z portem podczas logowania do panelu.
Po wpisaniu adresu e-mail i zatwierdzeniu przekierowuje mnie na adres bez portu i się wysypuje.
Gdzie jeszcze muszę ustawić port aby podczas logowania przeszedł do okna wpisania hasła?
Seba zajrzyj jeszcze tu:
viewtopic.php?f=11&t=358#p4389
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

czw sty 26, 2017 5:01 pm

Tak, znalazłem to dzisiaj po poście michael :D
Działa :-)
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2239
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw sty 26, 2017 5:20 pm

Recaptcha też działa?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Zybi
Posty: 1487
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw sty 26, 2017 5:43 pm

alv pisze:
czw sty 26, 2017 8:38 am
Zybi pisze:
wt sty 24, 2017 8:52 pm
A jak sobie poradzić z takim komunikatem:

Oops! An Error Occurred
The server returned a "500 Internal Server Error".
Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.


przy próbie pobrania historii pomiarów z czujnika np. DHT11
Co mówią error logi apache2?
W error.log nic się nie zapisuje, ale znalazłem coś takiego w innym logu, wygląda to tak jakby zapisy z czujnika w ogóle nie były robione, albo są w innym miejscu
Załączniki
log.jpg
log.jpg (67.1 KiB) Przejrzano 3065 razy
Zybi
Posty: 1487
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw sty 26, 2017 6:04 pm

Jak zrobiłem ./clear_cache.sh to error.log zapisał się:
Załączniki
log2.jpg
log2.jpg (127.13 KiB) Przejrzano 3058 razy
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

czw sty 26, 2017 6:49 pm

slawek pisze:
czw sty 26, 2017 5:20 pm
Recaptcha też działa?
Mam wyłączone, muszę włączyć i skonfigurować.
Puki co testuje RaspberryPI.

Jaki system nadaje się do RPI aby zainstalować suple?
Mogę prosić linka?
Oczywiście z szatą graficzną, bo jestem wzrokowcem :P
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2239
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw sty 26, 2017 7:05 pm

Seba5120 pisze:
czw sty 26, 2017 6:49 pm
slawek pisze:
czw sty 26, 2017 5:20 pm
Recaptcha też działa?
Mam wyłączone, muszę włączyć i skonfigurować.
Puki co testuje RaspberryPI.

Jaki system nadaje się do RPI aby zainstalować suple?
Mogę prosić linka?
Oczywiście z szatą graficzną, bo jestem wzrokowcem :P
Doinstaluj iksy do raspbiana

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get install xfce4 
Jak chcesz korzystać ze zdalnego pulpitu pod WIN to dodaj

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get install xrdp
Ja mam jeszcze Midnight Commandera

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get install mc
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2239
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw sty 26, 2017 7:13 pm

Np. wygląda to tak
Załączniki
Screenshot - 2017-01-26 , 20_11_47.png
Screenshot - 2017-01-26 , 20_11_47.png (122.78 KiB) Przejrzano 3048 razy
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

czw sty 26, 2017 7:40 pm

slawek pisze:
czw sty 26, 2017 7:13 pm
Np. wygląda to tak
Doinstalowałeś to do oryginalnego obrazu supli?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”