Problem z dodaniem urządzenia do aplikacji.

JasBar

Witam Serdecznie.

Piszę z prośbą, o pomoc w temacie dodania urządzenia SLW-02 do aplikacji. Przed napisaniem przejrzałem całe forum i niestety wszystkie zalecenia zawiodły. Walczę już drugi dzień z dodaniem urządzenia do aplikacji, natomiast sterownik nie jest wyświetlany.
Cała konfiguracja przechodzi pomyślnie, urządzenie jest dodane do sieci WIFI co pokazuję komunikat na zdjęciu a lampka zamiast świecić ciągle, miga powoli.
Zmieniałem już e-maila, przeinstalowałem aplikację, zmieniałem nazwę sieci WIFI, konfigurowałem wszystko ręczenie na 192.168.4.1, korzystałem z innego smartfona oraz kilka krotnie wykonywałem Config sterownika SLW-02. Czy Panowie jest jeszcze coś ,co mógłbym zrobić lub sprawdzić ?
Z góry dziękuje za pomoc i wyrozumiałość.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

A sprawdzałeś przez stronę WWW Clouda?

Po ponownym wejściu do konfiguracji modułu jaki ostatni status pokazuje Ci na formatce?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jaki masz router i jakie są jego ustawienia w tym rodzaj zabezpieczeń WPA ?

Masz jeden router w sieci czy więcej ?
Próbowałeś podłączyć do jakiegoś hotspota ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
JasBar

Witam,
Goral64 wrote: Fri Oct 09, 2020 8:33 am A sprawdzałeś przez stronę WWW Clouda?

Po ponownym wejściu do konfiguracji modułu jaki ostatni status pokazuje Ci na formatce?
Na stronie www Cloud, nie mam dodanych żadnych sterowników we/wy,

Po ponownej konfiguracji ostatni status pokazuję: Wifi-connecting,
pzygmunt wrote: Fri Oct 09, 2020 8:42 am Jaki masz router i jakie są jego ustawienia w tym rodzaj zabezpieczeń WPA ?

Masz jeden router w sieci czy więcej ?
Próbowałeś podłączyć do jakiegoś hotspota ?
Router mam jeden od dostawcy internetu. DASAN H660RM. Co do rodzaju zabezpieczenia jak będę w domu to sprawdzę i napiszę. Nie próbowałem z żadnym Hospotem.
pzygmunt

Sprawdź też czy firewall nie blokuje portów 2015/2016. Sprawdź też filtry adresów MAC.
JasBar

pzygmunt wrote: Fri Oct 09, 2020 11:35 am Sprawdź też czy firewall nie blokuje portów 2015/2016. Sprawdź też filtry adresów MAC.
Sprawdzę ten Firewall, jak wrócę.
Filtry MAC mam wyłączone bo to sprawdzałem ,a na Routerze widać podłączenie sterownika SLW-02.
Trochę rożnych urządzeń w domu mam po WIfi i nigdy nie było problemu z blokowaniem.

Pozdrawiam.
pzygmunt

Sprawdź też czy masz w sieci tylko jeden serwer DHCP.
Dodatkowo sprawdź czy nie masz jakiś funkcji typu IPS/IDS/DPI może coś tam filtruje pakiety.

Return to “Pomoc”