Witam Serdecznie.
Piszę z prośbą, o pomoc w temacie dodania urządzenia SLW-02 do aplikacji. Przed napisaniem przejrzałem całe forum i niestety wszystkie zalecenia zawiodły. Walczę już drugi dzień z dodaniem urządzenia do aplikacji, natomiast sterownik nie jest wyświetlany.
Cała konfiguracja przechodzi pomyślnie, urządzenie jest dodane do sieci WIFI co pokazuję komunikat na zdjęciu a lampka zamiast świecić ciągle, miga powoli.
Zmieniałem już e-maila, przeinstalowałem aplikację, zmieniałem nazwę sieci WIFI, konfigurowałem wszystko ręczenie na 192.168.4.1, korzystałem z innego smartfona oraz kilka krotnie wykonywałem Config sterownika SLW-02. Czy Panowie jest jeszcze coś ,co mógłbym zrobić lub sprawdzić ?
Z góry dziękuje za pomoc i wyrozumiałość.
Problem z dodaniem urządzenia do aplikacji.
-
JasBar
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
JasBar
Witam,
Po ponownej konfiguracji ostatni status pokazuję: Wifi-connecting,
Na stronie www Cloud, nie mam dodanych żadnych sterowników we/wy,Goral64 wrote: Fri Oct 09, 2020 8:33 am A sprawdzałeś przez stronę WWW Clouda?
Po ponownym wejściu do konfiguracji modułu jaki ostatni status pokazuje Ci na formatce?
Po ponownej konfiguracji ostatni status pokazuję: Wifi-connecting,
Router mam jeden od dostawcy internetu. DASAN H660RM. Co do rodzaju zabezpieczenia jak będę w domu to sprawdzę i napiszę. Nie próbowałem z żadnym Hospotem.pzygmunt wrote: Fri Oct 09, 2020 8:42 am Jaki masz router i jakie są jego ustawienia w tym rodzaj zabezpieczeń WPA ?
Masz jeden router w sieci czy więcej ?
Próbowałeś podłączyć do jakiegoś hotspota ?
-
JasBar
Sprawdzę ten Firewall, jak wrócę.pzygmunt wrote: Fri Oct 09, 2020 11:35 am Sprawdź też czy firewall nie blokuje portów 2015/2016. Sprawdź też filtry adresów MAC.
Filtry MAC mam wyłączone bo to sprawdzałem ,a na Routerze widać podłączenie sterownika SLW-02.
Trochę rożnych urządzeń w domu mam po WIfi i nigdy nie było problemu z blokowaniem.
Pozdrawiam.