Wejdź w "edit" i pokaż co tam jest
Warunki w SUPLA Scripts - pomysły
-
byniom
- Been thanked: 1 time
Działa
Wielkie dzięki, nawet nie wiem kiedy ją dodałem i że to może powodowac problem. Przy piątuniu taka miła informacja
. Jeszcze raz dziękuję. Jeszcze tylko zapytam o to że gdybym chciał to powiadomienie zastosować do bramy to musze też podać on czy hi ?
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Przy bramie "hi", ale na razie nie działają webhooki na sensory, więc powiadomienie nie przyjdzie. Trzeba poczekać, aż Skrypty zaczną to wspieraćbyniom wrote: Fri Oct 09, 2020 11:59 am DziałaWielkie dzięki, nawet nie wiem kiedy ją dodałem i że to może powodowac problem. Przy piątuniu taka miła informacja
. Jeszcze raz dziękuję. Jeszcze tylko zapytam o to że gdybym chciał to powiadomienie zastosować do bramy to musze też podać on czy hi ?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
PuteR
Ja prawidłowo ma wyglądać warunek 3h przed zachodem słońca i 2 po wschodzie słońca.
Wpisuję coś takiego
ale coś chyba jest nie tak bo jakiej wartości bym nie wpisał to zawsze jest spełniony, chociaż w momencie pisania tego posta jeszcze nie powinen bo do zachodu słońca brakowało więcej jak 180 min.
Wpisuję coś takiego
Code: Select all
{{ time("+180 minutes") < sunsetTime() or time("-120 minutes") > sunriseTime() }}-
PuteR
Głupio tak post pod postem ale chciałbym odświeżyć troszkę
wydaje mi się, że dla niektórych to nie jest trudny warunek ale ja kombinuję już od kilku dni i ciągle coś nie tak.
Chcę uzyskać konkretnie coś takiego że po otwarciu drzwi światło w pomieszczeniu się włączy ale tylko w okresie gdy jest 3h przed zachodem słońca i 2h po wschodzi słońca.
Z góry dzięki za pomoc.
Chcę uzyskać konkretnie coś takiego że po otwarciu drzwi światło w pomieszczeniu się włączy ale tylko w okresie gdy jest 3h przed zachodem słońca i 2h po wschodzi słońca.
Z góry dzięki za pomoc.
-
Xoggo
PuteR wrote: Sat Oct 10, 2020 12:43 pmJa prawidłowo ma wyglądać warunek 3h przed zachodem słońca i 2 po wschodzie słońca.
Code: Select all
{{ time('+180 minutes') > sunsetTime() }} {{ time('-120 minutes') < sunriseTime() }}120 minut po wschodzie