Adres serwera nie został znaleziony

damik1989

I właśnie też tak myślę ale raczej nowe konto powinno załatwić sprawę a tu wręcz odwrotnie, w ustawieniach wpisany jest poprawny adres mailowy
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Zrób tak:
  • Odinstaluj i ponownie zainstaluj aplikację SUPLA na smartfonie.
  • Zaloguj się na komputerze do SUPLA Cloud (https://cloud.supla.org/) i sprawdź, czy w zakładce Smartfony masz dodany jakiś smartfon. Jeśli tak, to usuń go. Włącz na tej zakładce Rejestrację klientów (jeśli jest wyłączona).
  • Uruchom aplikację SUPLA na smartfonie i zaloguj się do swojego konta tylko i wyłącznie adresem e-mail. NIE ZAZNACZAJ ZAAWANSOWANE!
  • Na komputerze w SUPLA Cloud powinien Ci się pojawić Twój smartfon (odśwież stronę przez F5 lub kliknij na inną zakładkę i wróć do zakładki Smartfony.
  • Jeśli nie będziesz chciał dodawać innych smartfonów to możesz wyłączyć aktywną Rejestrację klientów.
Daj znać, czy udało Ci się zarejestrować smartfon na koncie SUPLA Cloud. Jeśli tak, to przejdziemy do rejestracji urządzeń.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
damik1989

Witam i dziękuje za porady, otóż zrobiłem według podanej instrukcji i teraz co dalej bo powiem szczerze już robiłem tak i nic
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Jeśli widzisz swój smartfon dodany w Cloud to wykonaj następujące czynności:
  • wyłącz na smartfonie na czas konfigurowania modułów dane komórkowe,
  • zaloguj się do SUPLA Cloud i w zakładce Moja Supla włącz Rejestrację urządzeń,
  • sprawdź, czy na smartfonie aplikacja SUPLA ma nadane uprawnienia do lokalizacji smartfona (Ustawienia >> Aplikacje >> SUPLA >> Zezwolenia >> Zawsze zezwalaj),
  • wprowadź pierwszy moduł SRW-01 (od rolet) w tryb konfiguracji trzymając wciśnięty przycisk otwierania rolety ponad 10 sekund,
  • na smartfonie uruchom aplikację SUPLA i z menu wybierz DODAJ URZĄDZENIE,
  • postępuj zgodnie z kreatorem.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
damik1989

Chyba tego nie idzie ogarnąć po zmianie tego routera, przy próbie sparowania uradzenia po chwili wyskakuje pierwsze zdjęcie i chwila i drugie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
damik1989

..............................................................................................................................2
damik1989

Ale w kreatorze po drodze nie ma mowy o tym co wydaje mi się przy dodawaniu powinno być
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Sieć WiFi pracuje w 2,4GHz?
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
damik1989

Tak 2,4 GHz
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Pomiń dodawanie przez kreator.
Ręcznie połącz się z siecią emitowaną przez moduł. Następnie uzupełnij formularz na stronie http://192.168.4.1. Naciśnij zapisz i zrestartuj moduł.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “Pomoc”