Adres serwera nie został znaleziony
-
damik1989
I właśnie też tak myślę ale raczej nowe konto powinno załatwić sprawę a tu wręcz odwrotnie, w ustawieniach wpisany jest poprawny adres mailowy
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Zrób tak:
- Odinstaluj i ponownie zainstaluj aplikację SUPLA na smartfonie.
- Zaloguj się na komputerze do SUPLA Cloud (https://cloud.supla.org/) i sprawdź, czy w zakładce Smartfony masz dodany jakiś smartfon. Jeśli tak, to usuń go. Włącz na tej zakładce Rejestrację klientów (jeśli jest wyłączona).
- Uruchom aplikację SUPLA na smartfonie i zaloguj się do swojego konta tylko i wyłącznie adresem e-mail. NIE ZAZNACZAJ ZAAWANSOWANE!
- Na komputerze w SUPLA Cloud powinien Ci się pojawić Twój smartfon (odśwież stronę przez F5 lub kliknij na inną zakładkę i wróć do zakładki Smartfony.
- Jeśli nie będziesz chciał dodawać innych smartfonów to możesz wyłączyć aktywną Rejestrację klientów.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
damik1989
Witam i dziękuje za porady, otóż zrobiłem według podanej instrukcji i teraz co dalej bo powiem szczerze już robiłem tak i nic
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Jeśli widzisz swój smartfon dodany w Cloud to wykonaj następujące czynności:
- wyłącz na smartfonie na czas konfigurowania modułów dane komórkowe,
- zaloguj się do SUPLA Cloud i w zakładce Moja Supla włącz Rejestrację urządzeń,
- sprawdź, czy na smartfonie aplikacja SUPLA ma nadane uprawnienia do lokalizacji smartfona (Ustawienia >> Aplikacje >> SUPLA >> Zezwolenia >> Zawsze zezwalaj),
- wprowadź pierwszy moduł SRW-01 (od rolet) w tryb konfiguracji trzymając wciśnięty przycisk otwierania rolety ponad 10 sekund,
- na smartfonie uruchom aplikację SUPLA i z menu wybierz DODAJ URZĄDZENIE,
- postępuj zgodnie z kreatorem.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
damik1989
Chyba tego nie idzie ogarnąć po zmianie tego routera, przy próbie sparowania uradzenia po chwili wyskakuje pierwsze zdjęcie i chwila i drugie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
damik1989
..............................................................................................................................2
-
damik1989
Ale w kreatorze po drodze nie ma mowy o tym co wydaje mi się przy dodawaniu powinno być
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Pomiń dodawanie przez kreator.
Ręcznie połącz się z siecią emitowaną przez moduł. Następnie uzupełnij formularz na stronie http://192.168.4.1. Naciśnij zapisz i zrestartuj moduł.
Ręcznie połącz się z siecią emitowaną przez moduł. Następnie uzupełnij formularz na stronie http://192.168.4.1. Naciśnij zapisz i zrestartuj moduł.
SUPLA.... Nareszcie w domu.