Zamel MEW-01 Prąd w przewodzie N

pzygmunt
Been thanked: 59 times

Tak na prawdę musiałby się wypowiedzieć Zamel.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Marcin1234 wrote: Wed Oct 14, 2020 8:51 pm Ktoś się jeszcze może wypowiedzieć.
Czy temat odchodzi do lamusa ?

Obliczanie prądu w przewodzie N.xlsx

Była by taka opcja?. Czy kategoryczne nie?.
Gdzieś przed oczami przeleciał mi monitor energii elektrycznej 3-f który wylicza prąd w N. Więc zastanawiam się czy ciągnąć temat czy odpuścić.

pozdrawiam
Marcin.
Marcin, a podasz jakiś przykład, do czego wyliczenie prądu płynącego w przewodzie N można wykorzystać w praktyce?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Ernest

Marcin1234 wrote: Mon Oct 12, 2020 8:55 pm Ale mnie nie interesuje czy mam RCD, czy mam bednarkę, etc. Ja tylko zadałem pytanie czy aplikacja może wyliczać prąd w N. Czy była by taka możliwość. Na zakładkach L1, L2, L3 go pokazuje. Natomiast w zakładce "1+2+3" nie ma informacji o aktualnym prądzie, sumy prądów w aktualnym czasie. Nie klikanie po zakładkach i z kalkulatorem. ehhhh
Hej,

Dziękuje wszystkim za ciekawą inżynierską dyskusję, wróciliśmy do czasów szkolnych. Generalne pytanie i próba zrozumienia potrzeby Marcina sprowadza się do tego czy:

Chce wiedzieć na zakładce 1+2+3 wiedział ile jego dom jednocześnie zużywa np.: 13A

Czy chce poznać obliczeniowo ile wynosi wartość sumy prądów - czyli co płynie w N - polecam przytoczoną stronę, która pozwoli zrozumieć czym jest N i jak na jego wartość wpływ charakter obciążenia na każdej z faz :)

pzdr
Ernest

Return to “ZAMEL MEW-01”