Witam,
Właśnie skończyłem podłączać MEW-01. Przekładniki mam podłączone na przewodzie doprowadzającym zasilanie do mieszkania, przed wyłącznikiem głównym i tu raczej miejsca na błąd nie ma.
Nie mam natomiast pewności co do wejść V1,2 i 3. Rozdzielnia deweloperska, zrobiona na styk i z ze strasznym bajzlem w środku. Ciężko było poznać, który obwód idzie z której fazy. Jakie są konsekwencje pomieszania kolejności przekładników i wejść V 1,2 i 3? Da się po odczytach dojść, że np. przekładnik jest na fazie L1, a do wejścia V1 jest podłączona faza L2?
MEW-01 - sprawdzenie poprawności podłączenia
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Fazy zasilające muszą się pokrywać z fazami mierzonymi. To kluczowe dla poprawnego działania.
viewtopic.php?p=75073#p75073
viewtopic.php?p=75073#p75073
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
erantavi
Dziękuję za odpowiedzi, temat już ogarnięty.
Licznik montowałem w spartańskich warunkach - kwarantanna, ciemno (bo od rana żona na home office, więc prądu nie wyłączę), dzieci po suficie latają (bo ciemno) i jak na złość uszkodzona jedna sonda w mierniku. Dlatego pytałem, czy przy takim błędzie któryś z odczytów w supli będzie na tyle niewiarygodny, że mógłby zasugerować błędne podłączenie.
Skończyło się na zdrutowaniu miernika i sprawdzeniu w rozdzielnicy
Licznik montowałem w spartańskich warunkach - kwarantanna, ciemno (bo od rana żona na home office, więc prądu nie wyłączę), dzieci po suficie latają (bo ciemno) i jak na złość uszkodzona jedna sonda w mierniku. Dlatego pytałem, czy przy takim błędzie któryś z odczytów w supli będzie na tyle niewiarygodny, że mógłby zasugerować błędne podłączenie.
Skończyło się na zdrutowaniu miernika i sprawdzeniu w rozdzielnicy