SUPLA BRIDGE 1.20 (RF + IR + URL)
-
To jest celowe zachwianie. Cloud przy zapisie zrzuca wszystkie połączenia użytkownika.
-
Czyli wariowanie urządzeń RF podpiętych do bridge leży po stronie jego oprogramowania, bo to jest normalne zachowanie Supli, na które bridge nie jest przygotowany?pzygmunt wrote: Thu May 07, 2020 7:24 am To jest celowe zachwianie. Cloud przy zapisie zrzuca wszystkie połączenia użytkownika.
A przy okazji to może udałoby się zminimalizować liczbę zapisów zmian, bo np. przy zmianie funkcji urządzenia, zmieniają się na formatce dostępne dla niego parametry, które można od razu zastosować, ale przy zapisie zmian zapisywana jest tylko zmiana funkcji urządzenia, a dostępne parametry trzeba ustawiać jeszcze raz i ponownie zapisać zmiany.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025
-
@Duch__ coś podpowiesz?Goral64 wrote: Thu May 07, 2020 7:58 am Czyli wariowanie urządzeń RF podpiętych do bridge leży po stronie jego oprogramowania, bo to jest normalne zachowanie Supli, na które bridge nie jest przygotowany?
-
W tym temacie nic jeszcze nie zostało zrobione jeśli chodzi o oficjalną część projektu.
-
Ja teraz piszę oprogramowanie do tego urządzenia, które będzie już współpracowało z nową wersją SuplaDevice i będzie obsługiwało Supla::Control::VirtualRelay i Supla::Sensor::VitrualBinary.
Nie będzie miało bramki IR i URL, ale będzie także reagowało na pilota ustawiając stan dla Supli.
Zobaczymy co z tego wyjdzie
Nie będzie miało bramki IR i URL, ale będzie także reagowało na pilota ustawiając stan dla Supli.
-
Czekam i jak coś pisze się na testy.Goral64 wrote: Fri May 22, 2020 7:29 pm Ja teraz piszę oprogramowanie do tego urządzenia, które będzie już współpracowało z nową wersją SuplaDevice i będzie obsługiwało Supla::Control::VirtualRelay i Supla::Sensor::VitrualBinary.
-
Cześć,
Zaczynam swoją przygodę z platformą Supla i urządzeniem Sonoff RF Bridge.
Niestety napotkałem na problemy i z tego co przeszukałem ten wątek to nie były one poruszane. Po konfiguracji środowiska Arduino, skompilowaniu programu, zaprogramowaniu płytki, ponownym przestawieniu zworki w pozycję ON, sieć wifi nie jest rozgłaszana. Po próbie komunikacji z płytką na porcie szeregowym (Arduino Serial Monitor) niestety jest cisza, żadne znaki nie pojawiają się w terminalu. Ustawienia baud rade mam 19200, a przy wgrywaniu firmware nie pojawiają się żadne błędy, a niebieska dioda na płytce sygnalizująca wifi mruga.
Będę wdzięczny za pomoc.
Zaczynam swoją przygodę z platformą Supla i urządzeniem Sonoff RF Bridge.
Niestety napotkałem na problemy i z tego co przeszukałem ten wątek to nie były one poruszane. Po konfiguracji środowiska Arduino, skompilowaniu programu, zaprogramowaniu płytki, ponownym przestawieniu zworki w pozycję ON, sieć wifi nie jest rozgłaszana. Po próbie komunikacji z płytką na porcie szeregowym (Arduino Serial Monitor) niestety jest cisza, żadne znaki nie pojawiają się w terminalu. Ustawienia baud rade mam 19200, a przy wgrywaniu firmware nie pojawiają się żadne błędy, a niebieska dioda na płytce sygnalizująca wifi mruga.
Będę wdzięczny za pomoc.
-
Słuchajcie, mam kilkanaście właczników światła na RF433, którym można wysłać osobno trzy kody - włacz, wyłacz, przełacz. Czy dobrze rozumiem, że to by oznaczało, że bramka pozwoliłaby mi na sterownie tylko 10 światłami w trybie włacz/wyłacz lub 20 w trybie przełacz?
Druga kwestia, obecnie mam pilota z 4 przyciskami, więc nawet nie jestem w stanie wysłać tylu kodów, aby je przechwycić. Czy to oznacza, że muszę kupić wielokanałowy pilot RF433, zaprogramować z nim właczniki i dopiero wtedy będę mógł użyć tej bramki?
Druga kwestia, obecnie mam pilota z 4 przyciskami, więc nawet nie jestem w stanie wysłać tylu kodów, aby je przechwycić. Czy to oznacza, że muszę kupić wielokanałowy pilot RF433, zaprogramować z nim właczniki i dopiero wtedy będę mógł użyć tej bramki?
-
No tyle ile możesz zapamiętac kodów, czyli tak.tomaszd wrote: Sat Nov 07, 2020 3:58 pm Słuchajcie, mam kilkanaście właczników światła na RF433, którym można wysłać osobno trzy kody - włacz, wyłacz, przełacz. Czy dobrze rozumiem, że to by oznaczało, że bramka pozwoliłaby mi na sterownie tylko 10 światłami w trybie włacz/wyłacz lub 20 w trybie przełacz?
Ale ten pilot 4 przyciskowy to od tych włączników?tomaszd wrote: Sat Nov 07, 2020 3:58 pm Druga kwestia, obecnie mam pilota z 4 przyciskami, więc nawet nie jestem w stanie wysłać tylu kodów, aby je przechwycić. Czy to oznacza, że muszę kupić wielokanałowy pilot RF433, zaprogramować z nim właczniki i dopiero wtedy będę mógł użyć tej bramki?