inCan-Easy

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1468
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob lip 04, 2020 8:00 am

Zamontuj dobrą klimatyzację, bo coś gorąco u Ciebie :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
elmaya
Posty: 1031
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

sob lip 04, 2020 12:01 pm

I think you are using soft for DHT22 with DHT11.
you have to use software compiled for DHT11.
peet_peet
Posty: 19
Rejestracja: pn cze 22, 2020 9:33 am

wt lip 07, 2020 2:37 pm

elmaya pisze:
sob lip 04, 2020 12:01 pm
I think you are using soft for DHT22 with DHT11.
you have to use software compiled for DHT11.
Jest to prawdopodobne bo płytka nie przyjmuje żadnych zmian w konfiguracji. Znaczy się zapisuje, ale bez efektu.
T0MEK77
Posty: 8
Rejestracja: wt sie 18, 2020 9:48 am

czw wrz 03, 2020 11:16 am

Pytanko czy twórca może do InCan-Easy dodać jeszcze jedną parę RELAY.
Chciałbym InCan-Easy wgrać do sonoff4ch i sterować dwiema roletami.

Pozdrawiam
YoMan
Posty: 36
Rejestracja: czw kwie 30, 2020 5:18 pm

śr lis 18, 2020 10:31 pm

peet_peet pisze:
wt lip 07, 2020 2:37 pm
elmaya pisze:
sob lip 04, 2020 12:01 pm
I think you are using soft for DHT22 with DHT11.
you have to use software compiled for DHT11.
Jest to prawdopodobne bo płytka nie przyjmuje żadnych zmian w konfiguracji. Znaczy się zapisuje, ale bez efektu.
dałeś sobię radę z tym? U mnie podobnie ale nie wiem jak zastosować się do rady @elmaya. Nie widzę innego InCan Easy i chyba nie mogę nic mieszać w skompilowanej postaci?

Może ktoś coś podpowie?

w aplikacji:
2020-11-18 23.09.07.jpg
2020-11-18 23.09.07.jpg (30.69 KiB) Przejrzano 96 razy
Na cloudzie:
Screenshot_2020-11-18 ID8618 Czujnik temperatury i wilgotności - SUPLA Cloud.png
Screenshot_2020-11-18 ID8618 Czujnik temperatury i wilgotności - SUPLA Cloud.png (8.66 KiB) Przejrzano 110 razy
Ustawienia:
2020-11-18 23.34.29.jpg
2020-11-18 23.34.29.jpg (49.88 KiB) Przejrzano 96 razy
Ostatnio zmieniony śr lis 18, 2020 10:52 pm przez YoMan, łącznie zmieniany 1 raz.
YoMan
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1732
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr lis 18, 2020 10:49 pm

Gui-generic będzie działać poprawnie,
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
YoMan
Posty: 36
Rejestracja: czw kwie 30, 2020 5:18 pm

śr lis 18, 2020 10:53 pm

Espablo pisze:
śr lis 18, 2020 10:49 pm
Gui-generic będzie działać poprawnie,
ok. zaraz sprawdzam
YoMan
YoMan
Posty: 36
Rejestracja: czw kwie 30, 2020 5:18 pm

czw lis 19, 2020 10:10 pm

Espablo pisze:
śr lis 18, 2020 10:49 pm
Gui-generic będzie działać poprawnie,
Dzięki. Pomogło .... częściowo. Wartości wskazuje poprawne ale ...tylko jeżeli podłącze ds'a lub dht do działającego modułu. Jeżeli podłącze wcześniej to się zawiesza:
23:06:36.717 -> ets Jan 8 2013,rst cause:2, boot mode:(7,6)
23:06:36.717 ->
23:06:36.717 -> waiting for host


Gdzieś mój błąd? (czujnik jest przez pull-up)
YoMan
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1732
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw lis 19, 2020 10:27 pm

Próbowałeś na innym GPIO?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
YoMan
Posty: 36
Rejestracja: czw kwie 30, 2020 5:18 pm

czw lis 19, 2020 10:30 pm

Espablo pisze:
czw lis 19, 2020 10:27 pm
Próbowałeś na innym GPIO?
już miałem pisać ale byłeś szybszy .... :) tu był błąd. Podłączyłem pod GPIO13(D7) i GPIO15(D8). Wiedza jeszcze za krótka ale wychodzi mi na to, że z jakichś względów nie może być tam "coś" co wysyła cały czas sygnał.

W takim razie rozgryzam dalej twój soft :) BTW szacun.

EDIT: na GPIO15(D8) nie można nawet przycisku dać bo zawiesza (Nodemcu v.3)
YoMan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomysły i koncepcje”