O to też tak można?lesny8 wrote: Sun Nov 29, 2020 8:14 pm Nie używaj w aplikacji identyfikatora dostępu w ustawieniach zaawansowanych, najlepiej wyczyść pola i wyłącz ustawienia zaawansowane.
Każdym smartfonem podepnij się do konta przy użyciu adresu email w ustawieniach.
W przeglądarce zaloguj się do Cloud na swoje konto, przejdź w smartfony i tam dla każdego smartfona przypisz odpowiedni identyfikator dostępu.
Przypisanie konkretnych urządzeń do konkretnego smartfona
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
alvaro99
Tak jak opisałem to wyżej, każdym smartfonem logowałem się sugerując się opisem na supla-cloud w zielonej zakładce, czyli podawałem jeden ID i tak już zostało... potem utworzyłem nowe ID bo chciałem zmian.... wszystko robiłem z poziomu clouda.lesny8 wrote: Sun Nov 29, 2020 8:14 pmNie używaj w aplikacji identyfikatora dostępu w ustawieniach zaawansowanych, najlepiej wyczyść pola i wyłącz ustawienia zaawansowane.alvaro99 wrote: Sun Nov 29, 2020 5:15 pmI działa Ci to poprawnie?Goral64 wrote: Sat Nov 28, 2020 2:48 pm
Rozplanuj sobie co każdy identyfikator ma widzieć i w jakim podziale na lokalizacje. Podziel lokalizacje pomiędzy te 2 identyfikatory a następnie podepnij odpowiednie urządzenia/kanały pod odpowiednie lokalizacje.
Od tej chwili osoba logująca się na identyfikator 1 będzie widziała urządzenia/kanały w lokalizacjach przypisanych do identyfikatora 1, a osoba logująca się na identyfikator 2 będzie widziała urządzenia/kanały w lokalizacjach przypisanych do identyfikatora 2.
Mi nie, co jakiś czas sam zmienia mi się identyfikator dla konkretnego telefonu.
Mam 3 smartfony, wszystkie były stawiane na tym jednym głównym (widok ja), który mi wyskakuje w zielonej ramce. Teraz rozszerzyłem na 3 czyli dodałem dwa i jest teraz widok mama, widok Tata, widok ja. "Widok ja" mam wszystkie urządzenia, widok mama ma część i tata ma część. Z tym że cały wczorajszy dzień na widok Tata działało ok, widok mama nie da się ustawić bo cały czas ma wszystko, a widok ja jest ok.
@flowerek jakiej innej apki używasz?
Każdym smartfonem podepnij się do konta przy użyciu adresu email w ustawieniach.
W przeglądarce zaloguj się do Cloud na swoje konto, przejdź w smartfony i tam dla każdego smartfona przypisz odpowiedni identyfikator dostępu.
Alternatywna wersja apki na androida.
Na razie wywaliłem smartfon mamy i na nowo aktywowałem, tym razem w ustawieniach Supli na androidzie podałem ID dla "widok mama" i bangla... zobaczymy jutro.
Także chyba sama zmiana z poziomu clouda nie wystarczy, trzeba też zmieniać w aplikacjach na androida w każdym z telefonów z osobna.
Tak jest, wszyscy mogą. Ale i tak ten kto ma dostęp do Chmury ma władzę, bo tylko on może włączyć rejestrację, czy to urządzeń czy też smartfonów
viewtopic.php?p=74920#p74920
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Jeśli miałbyś w aplikacjach autoryzacje po email, to przypisujesz ID w Cloud. Jak jest ID i hasło to w chwili podłączenia smartfona do serwera, nadpisze to co zmieniłeś w chmurze i będzie z powrotem przypisane Twoje ID przy smartfonie mamy.alvaro99 wrote: Sun Nov 29, 2020 9:24 pm ...
Także chyba sama zmiana z poziomu clouda nie wystarczy, trzeba też zmieniać w aplikacjach na androida w każdym z telefonów z osobna.
ID i Hasło było pierwszą metoda autoryzacji urządzeń, obecnie nie jest zalecane.
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
alvaro99
Ok, dzięki, teraz już wszystko jasnelesny8 wrote: Sun Nov 29, 2020 9:36 pmJeśli miałbyś w aplikacjach autoryzacje po email, to przypisujesz ID w Cloud. Jak jest ID i hasło to w chwili podłączenia smartfona do serwera, nadpisze to co zmieniłeś w chmurze i będzie z powrotem przypisane Twoje ID przy smartfonie mamy.alvaro99 wrote: Sun Nov 29, 2020 9:24 pm ...
ID i Hasło było pierwszą metoda autoryzacji urządzeń, obecnie nie jest zalecane.
BTW - zawsze myślałem że podanie pełnych danych jest bardziej bezpieczne i niezbędne do poprawnego logowania, może to przyzwyczajenie z kiedyś.
-
kurus
Czy jest szansa na to aby do wybranego identyfikatora dostępu przypisać dostęp do wybranego kanału, a nie całej lokalizacji?
Wyjeżdżam na wakacje i chciałby wybranej osobie przypisać np dostęp tylko do bramy i wybranych innych kanałów, a nie całej lokalizacji
Nie widzę takiej opcji..
Wyjeżdżam na wakacje i chciałby wybranej osobie przypisać np dostęp tylko do bramy i wybranych innych kanałów, a nie całej lokalizacji
Nie widzę takiej opcji..
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Dodaj nową lokalizację, przesuń urządzenie do tej lokalizacji i nadaj dostęp właściwym osobom. Na dzień dzisiejszy nie ma możliwości przypisywania dostępu do urządzeń.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
kurus
Tak zrobię, dzięki. A czy są w planach takie możliwość?Robert Błaszczak wrote: Sun Aug 06, 2023 1:49 pm Dodaj nową lokalizację, przesuń urządzenie do tej lokalizacji i nadaj dostęp właściwym osobom. Na dzień dzisiejszy nie ma możliwości przypisywania dostępu do urządzeń.
Do samej bramy moge jeszcze użyć usługi supla call