Cześć,
Mam pytanie do grona użytkowników w szczególności Zamel MEW-01.
Chciałem wykorzystać w/w monitor energii do obsługi pompy ciepła -- która to wymaga od licznika wyjścia impulsowego aby zliczać zużycie energii.
Czy macie jakieś rozwiązanie aby wydobyć z mew-01 impulsy np 1000imp/1kWh
Pozdrawiam
Monitor energii wyjście impulsowe
-
rafator
Wiem że nie ma wyjścia, gdyby miał wyjście to bym nie pytał o możliwość wydobycia impulsów.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Chcesz wyprowadzić impulsy z licznika, aby to dać na pompę? Brzmi to dość dziwnie.
Czy nie jest raczej odwrotnie? Pompa ma wyjście impulsowe, wskazujące pobór energii przez pompę? Jeśli tak, to powinno się tam dać podłączyć LIW-01, który by zliczał impulsy z pompy.
Podaj model pompy.
Czy nie jest raczej odwrotnie? Pompa ma wyjście impulsowe, wskazujące pobór energii przez pompę? Jeśli tak, to powinno się tam dać podłączyć LIW-01, który by zliczał impulsy z pompy.
Podaj model pompy.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Też mi to nie pasuje. Podaj typ/model pompy ciepła albo najlepiej link do jakiejś instrukcji. Ale zgadzam się z @klew, że to raczej potrzebujesz zliczania impulsów wysyłanych przez pompę ciepła.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
rafator
Pompa to hitachi 3HP, Hitachi yutaki S 8,0kW 1-F rwm+ras
Pompa Ciepła nie ma licznika wbudowanego wiec nie może wysyłać impulsów.
Pompie ciepła potrzebne są impulsu do obliczania sprawności COP.
Najprościej by było zamontować licznik 3f z wyj impulsowym oraz moduł zliczania impulsów
Pompa Ciepła nie ma licznika wbudowanego wiec nie może wysyłać impulsów.
Pompie ciepła potrzebne są impulsu do obliczania sprawności COP.
Najprościej by było zamontować licznik 3f z wyj impulsowym oraz moduł zliczania impulsów
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Rzeczywiście, pompa ma wejście impulsowe na licznik energii.
Ja do pomiaru obwodu 3 fazowego używam LEM-30. Ma wyjście impulsowe 1000 imp/kWh. Jednak nie działa w Supli.
Natomiast można zliczać impulsy w Supli używając LIW-01 lub układu DIY. Tylko nie wiem czy można podłączyć dwa układy zliczające (pompa i coś dodatkowego/LIW-01/...)
Ja do pomiaru obwodu 3 fazowego używam LEM-30. Ma wyjście impulsowe 1000 imp/kWh. Jednak nie działa w Supli.
Natomiast można zliczać impulsy w Supli używając LIW-01 lub układu DIY. Tylko nie wiem czy można podłączyć dwa układy zliczające (pompa i coś dodatkowego/LIW-01/...)
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Jedyne rozwiązanie to zastosowanie licznika np. LEM30. Posiada wyjście impulsowe. Z SUPLI nie ma urządzenia na dzień dzisiejszy, które spełni twoje oczekiwania.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55