Wyłącznik schodowy

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Espablo

slawek wrote:To jest soft do wyłącznika schodowego? czy tylko podwójny switch z odwróconą polaryzacją wejść?
Soft do podwójnego wyłącznika schodowego
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
slawek

Testuję te sockety i poza "gotowcem" do sonoffa wszystkie "zapominają" ostatni stan po zaniku wifi i przechodzą na OFF... też tak macie?
Czy to może wina mojego cloud-a?

Edit: W jangoe wifisocket wywala tylko 2 kanał, pierwszy jest OK (po zaniku wifi, bo po zaniku zasilania też się zeruje).
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Sprawdźcie w pierwszej kolejności jaki macie "RST reason" w konsoli przy normalnym uruchamianiu.
Trochę to przebudowuję to będzie większa swoboda w modyfikacjach.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Zybi

Udało się !
Wstawiłem poprawnie działający soft, przetestowany praktycznie (co prawda na niskim napięciu, ale z automatycznym czujnikiem na transoptorze).
Załącznik dołączyłem do "starego" wątku:
EDIT: z braku miejsca załączniki usunięto

viewtopic.php?f=9&t=254&p=2827#p2827

Przypomnę, że "lightswitch schodowy" jest rozwiązaniem, które oprócz sterowania smartfonem daje nam także możliwość włączania oświetlenia przełącznikiem ściennym nawet w przypadku awarii elektroniki.

Dostępne kompilacje do modułów z flashem 1MB (ESP-07, ESP-12) oraz 4Mb (ESP-12E, ESP-12F)
maciekelga

Mam pytanie czy istnieje opcja aby stworzyć wyłacznik schodowy za pomocą 2 modułów bez ich bezpośredniego połączenia? Tak aby jeden sterował drugim?
shimano73
Been thanked: 1 time

Na tą chwile jeszcze nie , musimy zaczekać a pojawi sie aktualizacja wzbogacona o harmonogramy i sceny i inne
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
kkalisz

Zybi wrote: Sun Sep 04, 2016 3:34 pm A może taki układ detektora sieci?
Wiem że temat dość stary. Aktualnie chce dodać ręczny niezależny przełącznik. W sieci można znaleźć masę pomysłów na detektory napięcia 230V. Więc mam pytanie jakich układów osobiście używacie ?? Dobrze byłoby żeby zajmował jak najminej miejsca no i był bezpieczny. Z góry dzięki za sugestie

Return to “Pomysły i koncepcje”