Przepraszam za brak precyzji. To są dokładnie te przełączniki z linku - zwykłe, bez sterownika. Mają mechaniczną blokadę przed równoczesnym włączeniem obu kierunków. Przy włączonym jednym kierunku i próbie włączenia drugiego, ten pierwszy jest wyłączany.klew wrote: Mon Dec 14, 2020 11:44 pmNapisz dokładniej jakie przełączniki masz. Googlowanie po "przełączniki yooda" daje za dużo różnych urządzeń. Czy to są przełączniki mechaniczne? Czy jest tam jakiś dodatkowy sterownik?realmario wrote: Mon Dec 14, 2020 10:41 pm Od pewnego czasu śledzę forum supli. Nie mogę wyjść z podziwu jaki kawał świetnej roboty odwalają chłopacy i jak prężnie działa społeczność forum. Naprawdę szacun!
NIedawno zamowiłem sobie na testy moduł LoraTap SC500W-V2 do rolet. Udało mi się rozgryźć pinout i poprawnie wgrać GUI Generic. Wszystko pięknie działa. Niestety mam nieszczęsne przełaczniki bistabilne YOODA, które nie do końca działąją poprawnie. Jedyne w miarę działające ustawineie to "zmiana stanu". Niestety nie działa przełaczenie od razu na stan przeciwny np. przy właczonym opuszczaniu rolet i przełaczeniu podnosznie na przełaczniku przekaźniki wyłaczają się. Trzeba najpierw wyłaczyć opuszczanie i potem właczyć podnoszenie. Czy planowane jest dopisanie obsługi takich przełaczników i przechodzenie od razu na stan przeciwny? W telefonie działa to bez problemów.
https://sukcesgroup.pl/sklep/pl/yooda/p ... bilny.html