Firmware dla kontrolera RGBWW H801

Post Reply
User avatar
wojtas567
Posts: 1757
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Jan 08, 2017 8:19 pm

Tu jest ładnie opisane viewtopic.php?f=23&t=413&p=5587&hilit=j ... 4%87#p4957
co prawda nie do H801 ale zasada taka sama.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
nowy1
Posts: 322
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Wed Jan 25, 2017 4:16 pm

Mam pytanie ,mam w dom dwa H801 używam do rgb

ale chciałbym nim sterowac tylko białe ledy czyli on/off ściemnianie i możliwość włączenia wyłączenia z przycisku

czy macie pomysł jak to można zrealizować ?
Lechu_
Posts: 144
Joined: Tue Oct 11, 2016 5:41 pm

Thu Jan 26, 2017 5:04 am

H801 z softem do Supli realizuje opcje ściemniania, trzeba ją tylko uruchomić w cloud i podpiąć odpowiednio białe ledy/listwę/taśmę - cokolwiek co jest w jednym kolorze.

Image
User avatar
nowy1
Posts: 322
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Thu Jan 26, 2017 5:59 am

To akurat wiem ,tak jak pisałem mam dwie sztuki uruchomione :)

Chciałbym mieć możliwość on/off z przełącznika fizycznego
User avatar
wojtas567
Posts: 1757
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Thu Jan 26, 2017 7:25 am

H801 nie ma możliwości podłączenia włącznika fizycznego
byś musiał podpiąć się bezpośrednio pod nogi procesora z wejściami na SW
dopiszę, że da się to zrobić ale nie jest łatwe
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
nowy1
Posts: 322
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Thu Jan 26, 2017 11:58 am

Image

wystarczyło by do tego celu wykorzysta jeden z pinów programatora

Przemku czy była by taka możliwość ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6668
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Jan 26, 2017 1:24 pm

Tak. Może wykorzystać RX-a albo TX-a
User avatar
nowy1
Posts: 322
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Thu Jan 26, 2017 2:00 pm

pzygmunt wrote:
Thu Jan 26, 2017 1:24 pm
Tak. Może wykorzystać RX-a albo TX-a
Przemku jak byś kiedyś sie nudził :)

przy okazji przydało by sie już wersji 1.8 by po zgubieniu połaczenia z suplą pamiętało stan ustawienia
User avatar
michael
Posts: 950
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Fri Jan 27, 2017 6:22 am

Jakby trzeba było podesłać moduł do prac to służę pomocą :)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
maciekelga
Posts: 52
Joined: Tue Aug 23, 2016 10:46 am

Tue Feb 28, 2017 9:22 am

Hej,
Mi też zależało by żeby dało sie sterować kontrolerem z poziomu przycisków fizycznych. Nie używam lini W tylko RGB. Fajnie gdyby były np 2 przyciski, jeden on/off drugi do wyboru kolorów. Np 10 zdefiniowanych kolorow, naciskając przycisk nr 2 zmieniamy je kolejno.
Przemku była by szansa na takie sterowanie?
Post Reply