GUI Generic
-
Tomo
Wszystko skonfigurowalem, widze ip w kółeczku, ale po wejściu na nie w przeglądarce nie uruchamia się strona konfiguracyjna.
-
artur_n
A opis czytał?
- jeśli mamy ustawiony przycisk CFG to tryb konfiguracji uzyskujemy 10x wcisnąć przycisk.
- jeśli mamy ustawiony przycisk CFG to tryb konfiguracji uzyskujemy 10x wcisnąć przycisk.
-
Tomo
Czytał, ale nie zrozumiał 
Cały post przeszukałem i od kilku dni w głowę zachodziłem, a po prostu za kazdym razem ten przycisk konfigurowałem.
Dzięki wielkie za pomoc.
Chyba się stary robię.....
No i niestety nie działa.
Poddaję się, zostaje przycisk
Cały post przeszukałem i od kilku dni w głowę zachodziłem, a po prostu za kazdym razem ten przycisk konfigurowałem.
Dzięki wielkie za pomoc.
Chyba się stary robię.....
No i niestety nie działa.
Poddaję się, zostaje przycisk
Last edited by Tomo on Sun Dec 20, 2020 6:33 pm, edited 1 time in total.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Kod znajduje się na moim githubie, ale teraz widzę, że nie wrzuciłem ostatnich zmianPuteR wrote: Sun Dec 20, 2020 10:54 amPodpinam się pod pytanie gdzie znajduje się kod i wszystkie potrzebne biblioteki aby móc to skompilować do wersji jaką ostatnio wrzucił krycha88 z oledem i wszystkimi czujnikami. Nie jestem pewny czy w linku na pierwszej stronie to wszystko się znajduje.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
PuteR
krycha88 czy wszystkie potrzebne biblioteki również znajdę u Ciebie czy trzeba ich szukać gdzie indziej?
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Jak zainstalujesz visual studio code + PlatformIO to wszystkie biblioteki się same pobiorą. Jak męczysz się w Arduino IDE to musisz sobie ręcznie instalować.PuteR wrote: Sun Dec 20, 2020 6:33 pm krycha88 czy wszystkie potrzebne biblioteki również znajdę u Ciebie czy trzeba ich szukać gdzie indziej?
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
piotrekk
Witam, a czy jest szansa na dodanie do kodu falowników? w bibliotece SuplaDevice są dostępne 2 falowniki.
-
Remi
W supla-pushover masz możliwość wykonania komendy przy zmianie kanału. Podpinasz pod to konsolowego klienta e-mail i powinno zadziałać. Nie rozumiem tylko po co zaśmiecać sobie skrzynkę jak jest apka pushovera która w dodatku działa lepiej i szybciej.BILGO wrote: Sun Dec 20, 2020 2:36 pmPrzeszukałem wszystko w skryptach i pushover i nic nie znalazłem. Mógłbyś pokrótce wyjaśnić jak coś takiego zrobić? Dzięki wielkie![]()
-
BILGO
Nie jestem aż tak dobrze zorientowany w tym, więc nie wiem do końca o czym piszesz. Mógłbyś wyjaśnić w prosty sposób, dla osoby mającej niewielką wiedzę w tym zakresie?Remi wrote: Sun Dec 20, 2020 11:04 pmW supla-pushover masz możliwość wykonania komendy przy zmianie kanału. Podpinasz pod to konsolowego klienta e-mail i powinno zadziałać. Nie rozumiem tylko po co zaśmiecać sobie skrzynkę jak jest apka pushovera która w dodatku działa lepiej i szybciej.
Przede wszystkim chodzi mi o to, że przy wysyłaniu powiadomienia z supla-scripts nie mogę ustawić priorytetów używanych w pushover w zakresie od -2 do 2.
W supla-scripts można tylko wpisać tytuł, treść i docelowe urządzenia, brak pola z priorytetem (chcę zdecydować, które powiadomienia są ważne a które nie, apka pushover działa fajnie i ją właśnie używam)
Pushover ma możliwość generowania adresów e-mail do których przypisuje konkretne urządzenia, priorytety, dźwięk itd.
Dlatego chciałem aby z supli wysyłać wiadomość email do Pushover.
Jest jeszcze opcja użycia IFTTT z pushover i webhooks. Wszystko jest fajne ale gdzieś trzeba wkleić w supla-scripts adres URL (webrequest). Brak takiej możliwości.
Kombinuję jak jedno z drugim połączyć w prosty i skuteczny sposób.
Jest jeszcze możliwość zbudowania układu na ESP gdzie jest możliwość sterowania przez linki bezpośrednie. Zamiast linku wkleić adres webrequestu. Chciałbym uniknąć fizycznego grzebania w układach.
[W tym wątku tematem jest firmware GUI-Generic. Proszę nie pisać o rzeczach nie związanych z tematem.]
-
woytas1
Panowie soft mistrzostwo. Wgrałem na nodemcu v3. Działa z wyświetlaczem 0.96.Nie mogę tylko nazwy DS'a ustawić. Nie aktywne pole przy konfiguracji.Mam też bme i pasowało by to jakoś rozróżniać.