GUI Generic

Tomo

Wszystko skonfigurowalem, widze ip w kółeczku, ale po wejściu na nie w przeglądarce nie uruchamia się strona konfiguracyjna.
artur_n

A opis czytał?

- jeśli mamy ustawiony przycisk CFG to tryb konfiguracji uzyskujemy 10x wcisnąć przycisk.
Tomo

Czytał, ale nie zrozumiał 😁
Cały post przeszukałem i od kilku dni w głowę zachodziłem, a po prostu za kazdym razem ten przycisk konfigurowałem.
Dzięki wielkie za pomoc.
Chyba się stary robię.....

No i niestety nie działa.
Poddaję się, zostaje przycisk
Last edited by Tomo on Sun Dec 20, 2020 6:33 pm, edited 1 time in total.
krycha88
Been thanked: 5 times

PuteR wrote: Sun Dec 20, 2020 10:54 am
adamdd1 wrote: Sun Dec 20, 2020 6:39 am a czy można prosić kod lub gdzie go znaleść
Podpinam się pod pytanie gdzie znajduje się kod i wszystkie potrzebne biblioteki aby móc to skompilować do wersji jaką ostatnio wrzucił krycha88 z oledem i wszystkimi czujnikami. Nie jestem pewny czy w linku na pierwszej stronie to wszystko się znajduje.
Kod znajduje się na moim githubie, ale teraz widzę, że nie wrzuciłem ostatnich zmian☹️ teraz nie mam dostępu do komputera
https://gui-generic-builder.supla.io/
PuteR

krycha88 czy wszystkie potrzebne biblioteki również znajdę u Ciebie czy trzeba ich szukać gdzie indziej?
krycha88
Been thanked: 5 times

PuteR wrote: Sun Dec 20, 2020 6:33 pm krycha88 czy wszystkie potrzebne biblioteki również znajdę u Ciebie czy trzeba ich szukać gdzie indziej?
Jak zainstalujesz visual studio code + PlatformIO to wszystkie biblioteki się same pobiorą. Jak męczysz się w Arduino IDE to musisz sobie ręcznie instalować.
https://gui-generic-builder.supla.io/
piotrekk

Witam, a czy jest szansa na dodanie do kodu falowników? w bibliotece SuplaDevice są dostępne 2 falowniki.
Remi

BILGO wrote: Sun Dec 20, 2020 2:36 pm
Remi wrote: Sun Dec 20, 2020 12:25 pm
BILGO wrote: Sun Dec 20, 2020 11:05 am Cześć,

byłaby możliwość dorobić wysłanie wiadomości e-mail (np z konta Google) po aktywacji danego wejścia?

Pozdrawiam
Jak się orientuję w pushover możesz takie coś zrealizować.
Przeszukałem wszystko w skryptach i pushover i nic nie znalazłem. Mógłbyś pokrótce wyjaśnić jak coś takiego zrobić? Dzięki wielkie ;)
W supla-pushover masz możliwość wykonania komendy przy zmianie kanału. Podpinasz pod to konsolowego klienta e-mail i powinno zadziałać. Nie rozumiem tylko po co zaśmiecać sobie skrzynkę jak jest apka pushovera która w dodatku działa lepiej i szybciej.
BILGO

Remi wrote: Sun Dec 20, 2020 11:04 pm
BILGO wrote: Sun Dec 20, 2020 2:36 pm
Remi wrote: Sun Dec 20, 2020 12:25 pm

Jak się orientuję w pushover możesz takie coś zrealizować.
Przeszukałem wszystko w skryptach i pushover i nic nie znalazłem. Mógłbyś pokrótce wyjaśnić jak coś takiego zrobić? Dzięki wielkie ;)
W supla-pushover masz możliwość wykonania komendy przy zmianie kanału. Podpinasz pod to konsolowego klienta e-mail i powinno zadziałać. Nie rozumiem tylko po co zaśmiecać sobie skrzynkę jak jest apka pushovera która w dodatku działa lepiej i szybciej.
Nie jestem aż tak dobrze zorientowany w tym, więc nie wiem do końca o czym piszesz. Mógłbyś wyjaśnić w prosty sposób, dla osoby mającej niewielką wiedzę w tym zakresie?

Przede wszystkim chodzi mi o to, że przy wysyłaniu powiadomienia z supla-scripts nie mogę ustawić priorytetów używanych w pushover w zakresie od -2 do 2.

W supla-scripts można tylko wpisać tytuł, treść i docelowe urządzenia, brak pola z priorytetem (chcę zdecydować, które powiadomienia są ważne a które nie, apka pushover działa fajnie i ją właśnie używam)

Pushover ma możliwość generowania adresów e-mail do których przypisuje konkretne urządzenia, priorytety, dźwięk itd.

Dlatego chciałem aby z supli wysyłać wiadomość email do Pushover.

Jest jeszcze opcja użycia IFTTT z pushover i webhooks. Wszystko jest fajne ale gdzieś trzeba wkleić w supla-scripts adres URL (webrequest). Brak takiej możliwości.

Kombinuję jak jedno z drugim połączyć w prosty i skuteczny sposób.

Jest jeszcze możliwość zbudowania układu na ESP gdzie jest możliwość sterowania przez linki bezpośrednie. Zamiast linku wkleić adres webrequestu. Chciałbym uniknąć fizycznego grzebania w układach.

[W tym wątku tematem jest firmware GUI-Generic. Proszę nie pisać o rzeczach nie związanych z tematem.]
woytas1

Panowie soft mistrzostwo. Wgrałem na nodemcu v3. Działa z wyświetlaczem 0.96.Nie mogę tylko nazwy DS'a ustawić. Nie aktywne pole przy konfiguracji.Mam też bme i pasowało by to jakoś rozróżniać.

Return to “GUI Generic”