Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

Budek
Posty: 140
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

pn gru 21, 2020 9:11 pm

Wpiales w kanal 1 ?
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 1024
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn gru 21, 2020 9:12 pm

Budek pisze:
pn gru 21, 2020 9:11 pm
Wpiales w kanal 1 ?
Tak mi się wydaje, jeśli źle się wpiąłem to czy mógłby wystąpić właśnie takie efekt?
Budek
Posty: 140
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

pn gru 21, 2020 9:16 pm

PuteR pisze:
pn gru 21, 2020 9:12 pm
Budek pisze:
pn gru 21, 2020 9:11 pm
Wpiales w kanal 1 ?
Tak mi się wydaje, jeśli źle się wpiąłem to czy mógłby wystąpić właśnie takie efekt?
Ja to jakiś rok temu robilem. Nie pamiętam. Ale jakoś cuda sie działy. Walnąłem w kąt :)

Z tego co pamiętam, to kondensator musi być zawsze. Na L1. Na ledach były jakieś problemy. Na klasycznej zarowce było ok...


/Budek
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 1024
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn gru 21, 2020 9:19 pm

Ok, spróbuję jeszcze wpiąć w ten drugi kanał może pymylilem coś. Na klasycznej żarówce to chyba i bez kondensatora powinno działać, czy się mylę?
stwie224@gmail.com
Posty: 8
Rejestracja: sob lis 02, 2019 11:12 pm

pn gru 21, 2020 9:25 pm

Na klasycznej to nie wiem bo nie próbowałem ale parę ich mam na ledach kondensator na L1 i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nie działały.
Patryk
Posty: 1252
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

pn gru 21, 2020 9:34 pm

Kondensator podpinasz równolegle z żarówką obwodu L1.
Czyli w ten obwód, co jest pod "przyciskiem" z lewej strony patrząc na front (szklany).
Nie zapomnij również ściągnąć folii, która jest na sensorach.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 1024
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn gru 21, 2020 11:12 pm

Zgłupiałem już z tym włącznikiem. Wpiąłem ten kondensator w jeden i w drugi kanał i zawsze jest efekt tego mrugania na pierwszym. Teraz wypiąłem go w ogóle i jest to samo. Myślałem że żarówka jest ledowa a okazuje się że to chyba jakaś zwykła tylko energoszczedna. W każdym razie czy kondensator jest czy go nie ma to kanał pierwszy zawsze mruga a drugi świeci normalnie. Czy może być włącznik uszkodzony?
Soft to GUI Generic.
Patryk
Posty: 1252
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

wt gru 22, 2020 12:31 am

1. Który wyłącznik kupiłeś ( MiniTiger ),czy inny ?
2. Ile przycisków - 1; 2 lub 3 ?
3. Wybrałeś eWelink, czy Tuya?
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 1024
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

wt gru 22, 2020 5:51 am

Patryk pisze:
wt gru 22, 2020 12:31 am
1. Który wyłącznik kupiłeś ( MiniTiger ),czy inny ?
2. Ile przycisków - 1; 2 lub 3 ?
3. Wybrałeś eWelink, czy Tuya?
Kupiłem dokładnie ten który mi podlinkowałeś kilka postów wyżej z dwoma przyciskami.

memberlist.php?mode=viewprofile&u=3143
Patryk
Posty: 1252
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

wt gru 22, 2020 9:23 am

PuteR pisze:
wt gru 22, 2020 5:51 am

Kupiłem dokładnie ten który mi podlinkowałeś kilka postów wyżej z dwoma przyciskami.
Ja osobiście używam tego softu :
" MiniTiger - 2 Gang - Tuya "
viewtopic.php?p=58233#p58233
Ostatnio zmieniony śr gru 23, 2020 12:45 am przez Patryk, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”