Nie zauważyłem tego posta. To moje ustawienia:
GUI Generic
-
mako967
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
lukasz.hary
Taka wskazówka jeżeli ktoś ma wyświetlacz taki jak poniżej, sporo się namęczyłem by go odpalić. Domyślnie są ustawione na SPI mimo ze mają opisane wyjścia SCL i SDA. A żeby działały na I2C trzeba przelutować rezystor R3 na R1, mostek na R8 oraz dodać rezystor 10kOhm z wyjścia RES do +3,3V i pojemność 100nF z RES do masy. A wyjście D/C dać do masy. Inaczej nie zadziała. Może komuś przyda się ta wskazówka. Opis na stronie:Mmof wrote: Sun Dec 13, 2020 9:06 pmTak tam w sensorach gdzie jest bme280krycha88 wrote: Sun Dec 13, 2020 8:51 pmA ustawiłeś SDA, SCL w GUI?Mmof wrote: Sun Dec 13, 2020 8:42 pm Nistety nie ruszył najprawdopodobniej dlatego że obsługę ma adresów z biblioteki u8glib nie wiem czy o to chodzi bo jestem laikiem w tych sprawach.
Ale też nie mam pewności że OLED działa chociaż jest nowy.
http://ttbastel.blogspot.com/2016/05/ss ... euern.html
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Wg logów urządzenie nie łączy się z siecią WiFi. Może router za dalego? ESP mają sporo mniejszy zasięg WiFi niż komputery/telefony i tam gdzie jedne łapią, tam ESP potrafią się nie łączyć.mako967 wrote: Wed Dec 30, 2020 3:38 pmCode: Select all
Connection fail counter overflow. Trying to setup network interface again WiFi: resetting WiFi connection WiFi station disconnected
Na próbę ustaw sobie w telefonie hotspot WiFi i spróbuj ustawić ESP na sieć z telefonu. Na początku logów powinna być też widoczne SSID sieci w cudzysłowie - możesz łatwo wyłapać, czy przypadkiem jakaś spacja się nie wstawiła.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Jest taka opcja w zakładce tools.mako967 wrote: Wed Dec 30, 2020 3:38 pm Jeżeli jeszcze mogę o coś poprosić, to zależało by mi na przycisku RESETUJ, który przywróci wszystkie ustawienia w module do początkowych.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
zalus
Witajcie
A jaką jest szansa na wdrożenie MCP23017? Na liście to do jest i cierpliwie czela.Będzie to dość przydatna funkcjonalność
A jaką jest szansa na wdrożenie MCP23017? Na liście to do jest i cierpliwie czela.Będzie to dość przydatna funkcjonalność
-
[email protected]
Czy jest szansa na dodanie przewijania ekranów na oled za pomocą przycisku (np. tego do wybudzania)??
Mam dwie propozycje:
-bez automatycznego scrola, po prostu przewija się za pomocą przycisku
-scrolowanie bez zmian a przyciskiem zatrzymuje się na pożądanym ekranie i kolejne naciśnięcie uruchamia scrolowanie.
Jest taka szansa czy rozwój oled'a jest już zatrzymany??
Mam dwie propozycje:
-bez automatycznego scrola, po prostu przewija się za pomocą przycisku
-scrolowanie bez zmian a przyciskiem zatrzymuje się na pożądanym ekranie i kolejne naciśnięcie uruchamia scrolowanie.
Jest taka szansa czy rozwój oled'a jest już zatrzymany??
-
mako967
Nie umiem powiedzieć dlaczego, ale zadziałało. Połączyłem się najpierw z wifi w telefonie, później zmieniłem na domowe i działa.
Co do zakładki tools, gdzie ją znaleźć?
-
artur_n