GUI Generic

Patryk

mako967 wrote: Wed Dec 30, 2020 9:10 pm
Co do zakładki tools, gdzie ją znaleźć?
Na "pierwszej" stronie konfiguracji. Tam gdzie wpisujesz nazwę sieci, hasło itd...
Ps.
Wracając do problemów z logowaniem ... . Nie posiadasz czasem routera "Tenda" ?
mako967

Wgram nowszy soft i sprawdzę. Chociaż miałem ten z pierwszej strony.

Co do routera, mam totolink, ale jak wspominałem, z wemosem nie mam żadnego problemu.
artur_n

Wgrywaj ten z gita nie jest najbardziej aktualny. Dodatkowo w nowym można robić kopię ustawień, to już w ogóle majstersztyk!!
krycha88
Been thanked: 5 times

[email protected] wrote: Wed Dec 30, 2020 9:02 pm Czy jest szansa na dodanie przewijania ekranów na oled za pomocą przycisku (np. tego do wybudzania)??
Mam dwie propozycje:
-bez automatycznego scrola, po prostu przewija się za pomocą przycisku
-scrolowanie bez zmian a przyciskiem zatrzymuje się na pożądanym ekranie i kolejne naciśnięcie uruchamia scrolowanie.
Jest taka szansa czy rozwój oled'a jest już zatrzymany??
Rozwój jest uzależniony tylko od chęci ;) pomyślę nad dodaniem sterowania ręcznego.
https://gui-generic-builder.supla.io/
artur_n

Do pełni szczęścia brakuje mi wpisania swojej wartości oraz liczenia od tylu przy HC-SR04.
krycha88

artur_n wrote: Thu Dec 31, 2020 7:59 am Do pełni szczęścia brakuje mi wpisania swojej wartości oraz liczenia od tylu przy HC-SR04.
Ale czego wartości?
artur_n

Np. Głębokości zbiornika. Plus liczenie od tylu aby wiedzieć ile zostało w zbiorniki.
LukaszH

krycha88 wrote: Thu Dec 31, 2020 8:05 am
artur_n wrote: Thu Dec 31, 2020 7:59 am Do pełni szczęścia brakuje mi wpisania swojej wartości oraz liczenia od tylu przy HC-SR04.
Ale czego wartości?
Także czekam na tą funkcjonalność ;) Chcę użyć tego czujnika JSN-SR04T aby móc śledzić poziom wody w zbiorniku na deszczówkę (szambo 6m3). Przenosząc to na funkcje to tam gdzie zawieszę czujnik przydało by się skalibrować prawdziwy punkt "0" i jak się napełni zbiornik aby odliczało od tyłu czyli że niewielka odległość w metrach dla czujnika daje np. 5m3 wody, a jak się wyczerpie to odległość tak naprawdę będzie większa nawet do ponad 2 metrów ale powinno pokazać 0m3. W sumie aby podać jakiś parametr przeliczający odległość mierzoną przez czujnik na to co chcemy badać w tym przypadku m3 - myślę że np. każdy 1cm to "strzelam" 0,01m3, a liczenie od tyłu aby woda ubywała jak się ją wykorzystuje, a nie przybywała skoro czujnik będzie widział większą odległość :)
krycha88

LukaszH wrote: Thu Dec 31, 2020 8:25 am
krycha88 wrote: Thu Dec 31, 2020 8:05 am
Ale czego wartości?
Także czekam na tą funkcjonalność ;) Chcę użyć tego czujnika JSN-SR04T aby móc śledzić poziom wody w zbiorniku na deszczówkę (szambo 6m3). Przenosząc to na funkcje to tam gdzie zawieszę czujnik przydało by się skalibrować prawdziwy punkt "0" i jak się napełni zbiornik aby odliczało od tyłu czyli że niewielka odległość w metrach dla czujnika daje np. 5m3 wody, a jak się wyczerpie to odległość tak naprawdę będzie większa nawet do ponad 2 metrów ale powinno pokazać 0m3. W sumie aby podać jakiś parametr przeliczający odległość mierzoną przez czujnik na to co chcemy badać w tym przypadku m3 - myślę że np. każdy 1cm to "strzelam" 0,01m3, a liczenie od tyłu aby woda ubywała jak się ją wykorzystuje, a nie przybywała skoro czujnik będzie widział większą odległość :)
Pasuje mi to na dedykowany soft a nie GUI-Generic ;) Jeżeli czujnik pokazuje 2m to wtedy wiesz, że zbiornik jest pusty, tak sam w drugą stronę jeżeli wartość zbliża się do 0 to zbiornik pełny. Więc po co tak kombinować?
artur_n

Używam czujnika do stacji uzdatniania. I przy liczeniu do tylu wiem np. że w zbiorniki zostało 20cm soli. W innym wypadku wartość będzie np. 70 czyli odległość do warstwy soli.

Return to “GUI Generic”