GUI Generic

elmaya
Posty: 1208
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

ndz sty 10, 2021 8:32 pm

uchnast.michal pisze:
ndz sty 10, 2021 7:50 pm
krycha88 pisze:
ndz sty 10, 2021 7:41 pm
Dawno nie było nowych ficzerów, więc dzisiaj dodałem wsparcie dla MCP23017 ;)
SUPER, jutro zrobię test na
https://a.aliexpress.com/_BUyN2k
are you aware that PCF8574 is not the same as MCP23017?
piotrekk
Posty: 54
Rejestracja: czw wrz 19, 2019 7:12 am

pn sty 11, 2021 5:08 am

Witam
1.A czy można ustawić na jednym MCP23017 8 przekaźników i 8 przycisków?
2.Czy można ten soft używać przy 2szt mcp23017?
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 487
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

pn sty 11, 2021 5:19 am

elmaya pisze:
ndz sty 10, 2021 8:32 pm
uchnast.michal pisze:
ndz sty 10, 2021 7:50 pm
krycha88 pisze:
ndz sty 10, 2021 7:41 pm
Dawno nie było nowych ficzerów, więc dzisiaj dodałem wsparcie dla MCP23017 ;)
SUPER, jutro zrobię test na
https://a.aliexpress.com/_BUyN2k
are you aware that PCF8574 is not the same as MCP23017?
Ignorance is bliss:) Thank you for saving me time.
e-talking............
krycha88
Posty: 1408
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn sty 11, 2021 6:34 am

piotrekk pisze:
pn sty 11, 2021 5:08 am
Witam
1.A czy można ustawić na jednym MCP23017 8 przekaźników i 8 przycisków?
tak, można.
piotrekk pisze:
pn sty 11, 2021 5:08 am
2.Czy można ten soft używać przy 2szt mcp23017?
też można tylko wtedy musisz dla przekaźników oraz przycisków ustawić inny adres.
sebu1
Posty: 12
Rejestracja: śr lis 07, 2018 10:55 am

pn sty 11, 2021 9:59 am

Panowie mam pytanie, czy przy ostatnich kompilacjach nie macie problemów z łączeniem się modułu do WiFi?
Wgrywam Firmware: SuplaDevice User SW, lib 2.3.2 i bez problemów łączy mi sie NodeMCU z cloudem, a w przypadku GUI_Generic_1M_ver1.1.7, czy GUI_Generic_1M_ver1.1.6 za piernika nie chce się zalogować, status mam taki:
LAST STATE: Rozłączony
Firmware: SuplaDevice GUI 1.1.7
zalus
Posty: 72
Rejestracja: czw sty 04, 2018 12:29 pm

pn sty 11, 2021 10:01 am

witam
soft sprawdzony chodzi na 2 x mcp23017. 16 klawiszy i 16 przekaźników. wszystko chodzi szybko i stabilnie:)
super sprawa!
zalus
Posty: 72
Rejestracja: czw sty 04, 2018 12:29 pm

pn sty 11, 2021 10:13 am

tylko jedną rzecz teraz zauważyłem, niema możliwości wybrania GPIO3-RX nie ma go na liście do wyboru.
moje przeoczenie czy celowy zabieg??
krycha88
Posty: 1408
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn sty 11, 2021 10:17 am

zalus pisze:
pn sty 11, 2021 10:13 am
tylko jedną rzecz teraz zauważyłem, niema możliwości wybrania GPIO3-RX nie ma go na liście do wyboru.
moje przeoczenie czy celowy zabieg??
W którym miejscu go nie widzisz? czy nie masz gdzieś go wykorzystanego?
zalus
Posty: 72
Rejestracja: czw sty 04, 2018 12:29 pm

pn sty 11, 2021 10:20 am

właśnie nie mam. extra wgrałem czysty soft na nowego wemosa, w 1.0.6 jest po zmianie na 1.0.7 znika możliwość wyboru
krycha88
Posty: 1408
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn sty 11, 2021 10:24 am

zalus pisze:
pn sty 11, 2021 10:20 am
właśnie nie mam. extra wgrałem czysty soft na nowego wemosa, w 1.0.6 jest po zmianie na 1.0.7 znika możliwość wyboru
możesz mi podesłać logi z serial monitora?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”