GUI Generic

sebu1
Posty: 12
Rejestracja: śr lis 07, 2018 10:55 am

pn sty 11, 2021 9:32 pm

krycha88 pisze:
pn sty 11, 2021 7:45 pm
Spróbuj wyczyścić pamięć i dopiero wtedy wgraj soft.
Za każdym razie przy zmianie softu wgrywam blanka.
Po części problem się rozwiązał, po wielu próbach Nodzik już na sieci domowej zaczął logować się do clouda, jak czemu? Nie wiem. Nic nie zmieniałem.
Z tego co udało mi się dopatrzeć to moduł łączył się z wifi cały czas, ale nie mógł dobić się do clouda.

Podsumowując: na sieci w pracy gdzie starszy soft loguje sie bez problemu, nowszy soft nie połączył się, na sieci domowej, obydwa logują sie.

Jeśli uda mi się to jutro wkleję loga z monitora podczas próby łączenia się do clouda.
Pawele
Posty: 134
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

wt sty 12, 2021 11:12 am

Wgrywając na wemosa mini / pro to mogę przy konfiguracji wybrać sonoff'a?
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 333
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt sty 12, 2021 11:33 am

Pawele pisze:
wt sty 12, 2021 11:12 am
Wgrywając na wemosa mini / pro to mogę przy konfiguracji wybrać sonoff'a?
Możesz. Tylko o co?
Pawele
Posty: 134
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

wt sty 12, 2021 11:53 am

makrz pisze:
wt sty 12, 2021 11:33 am
Pawele pisze:
wt sty 12, 2021 11:12 am
Wgrywając na wemosa mini / pro to mogę przy konfiguracji wybrać sonoff'a?
Możesz. Tylko o co?
No w sumie racja - wszystko się wybiera i tak wg. uznania - wgrałem przed chwilą i nie ogarnąłem do końca ;)
Jeki87
Posty: 88
Rejestracja: śr cze 21, 2017 10:29 am

wt sty 12, 2021 12:28 pm

Jeki87 pisze:
sob sty 09, 2021 9:44 am
Wgrałem GUI generic do Incan V3 przy pierwszej rejestracji wszystko jest ok ale przy jakiejkolwiek następnej zmianę konfiguracji moduł nie umie się sportem zalogować do serwera
Trzeba od nowa wgrywać soft
Poradzi ktoś coś

Po wygraniu softu GUI-Generic.bin GUI 1.0.1 do incan V3 ustawiam na moduł V3 ,i jest wszystko ok. Ale po ponownym zalogowaniu i zmianie np.nazwy sieci i hasła moduł loguje się do sieci ale nie widać go w cloud.
Last stare Złe poświadczenia
Jakaś porada
krycha88
Posty: 1354
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt sty 12, 2021 12:46 pm

Jeki87 pisze:
wt sty 12, 2021 12:28 pm
Jeki87 pisze:
sob sty 09, 2021 9:44 am
Wgrałem GUI generic do Incan V3 przy pierwszej rejestracji wszystko jest ok ale przy jakiejkolwiek następnej zmianę konfiguracji moduł nie umie się sportem zalogować do serwera
Trzeba od nowa wgrywać soft
Poradzi ktoś coś

Po wygraniu softu GUI-Generic.bin GUI 1.0.1 do incan V3 ustawiam na moduł V3 ,i jest wszystko ok. Ale po ponownym zalogowaniu i zmianie np.nazwy sieci i hasła moduł loguje się do sieci ale nie widać go w cloud.
Last stare Złe poświadczenia
Jakaś porada
Zły adres e-mail lub adres serwera albo jedno i drugie. Upewnij się czy nie ma jakiś spacji czy innego znaku dla tych pól w konfiguracji urządzenia.
Pawele
Posty: 134
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

wt sty 12, 2021 1:46 pm

Wgrałem GUI-Generic.bin i wszystko działa. Ale jest tam jeszcze plik GUI-GenericUpdater.bin i w trybie config też jest zakładka od aktualizacji. Jeśli ewentualnie wyjdzie nowa wersja to w jaki sposób ją zaaktualizować?
mickarp
Posty: 14
Rejestracja: śr maja 27, 2020 2:33 pm

wt sty 12, 2021 2:26 pm

jak będziesz chciał aktualizować to najpierw wgrywasz GUI-GenericUpdater.bin przez zakładkę "Aktualizacja" a potem GUI-Generic.bin lub dowolny inny .bin
Kolar
Posty: 1
Rejestracja: wt gru 29, 2020 1:58 pm

wt sty 12, 2021 6:46 pm

Witam wszystkich. Świetny soft, zainstalowałem na Yunshan, Sonoff SV, Wemos D1 mini i wszystko śmiga.

Mam natomiast mały problem. Jedna z bram garażowych może być aktualnie sterowana 2 kanałami jako przyciski dzwonkowe, pod nie musze się wpiąć.

Potrzebuję do tego 2 przekaźniki, mam Wemosa d1 mini, płytkę z 2 przekaźnikami, działają bez problemu. Problem w tym, że w aplikacji są one osobno, musiałbym mieć wyświetlone 2 akcje do 1 bramy, jedno otwarcie, drugie zamknięcie.

Czy jest jakaś możliwość ustawienia tego pod jednym "przyciskiem" w aplikacji? Po lewej otwórz, po prawej zamknij i tyle.

Funkcja rolet mniej więcej robi taką rzecz, czy jednak jest jakieś gotowe rozwiązanie typowo dla bramy z sterowaniem 2 kanałami?

Pozdrowienia
Awatar użytkownika
klew
Posty: 2015
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

wt sty 12, 2021 10:57 pm

Kolar pisze:
wt sty 12, 2021 6:46 pm
Potrzebuję do tego 2 przekaźniki, mam Wemosa d1 mini, płytkę z 2 przekaźnikami, działają bez problemu. Problem w tym, że w aplikacji są one osobno, musiałbym mieć wyświetlone 2 akcje do 1 bramy, jedno otwarcie, drugie zamknięcie.

Czy jest jakaś możliwość ustawienia tego pod jednym "przyciskiem" w aplikacji? Po lewej otwórz, po prawej zamknij i tyle.

Funkcja rolet mniej więcej robi taką rzecz, czy jednak jest jakieś gotowe rozwiązanie typowo dla bramy z sterowaniem 2 kanałami?
Aktualnie Supla (jako całość) nie wspiera takiego sterowania bramą, ale temat był już kilka razy poruszany.

Samo GUI Generic w niczym tutaj nie pomoże ani nie przeszkodzi i jako takie nie ma związku z Twoim pytaniem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”