Harmonogramy

Lechu_
Has thanked: 1 time

szopen wrote: Sat Mar 18, 2017 2:08 pm jeśli chodzi o sugestie, to np. oprócz godzin można wprowadzić powiązanie ze wschodem i zachodem Słońca (oprócz konkretnych godzin, tak jak widać na SS)
oczywiście w takim wypadku należałoby powiązać lokalizację z jej rzeczywistymi współrzędnymi geograficznymi
a tym samym lokalizację i harmonogram…

możliwość ustawienia offsetu względem wschodu i zachodu (w obie strony tj. + lub -) byłaby dodatkowym ulepszeniem tej funkcji

powyższe do zastosowania w cyklu "jednorazowym" i "dziennym"
Dokładnie taka funkcja jest w Bleboxie do rolet , bardzo fajnie się sprawdza i też po cichu liczyłem że zostanie to zaimplementowane do Supli :)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Rownież na dniach w Supli się pojawi
SUPLA.... Nareszcie w domu.
shimano73
Been thanked: 1 time

Lechu_ wrote: Sun Mar 19, 2017 10:27 am
szopen wrote: Sat Mar 18, 2017 2:08 pm jeśli chodzi o sugestie, to np. oprócz godzin można wprowadzić powiązanie ze wschodem i zachodem Słońca (oprócz konkretnych godzin, tak jak widać na SS)
oczywiście w takim wypadku należałoby powiązać lokalizację z jej rzeczywistymi współrzędnymi geograficznymi
a tym samym lokalizację i harmonogram…

możliwość ustawienia offsetu względem wschodu i zachodu (w obie strony tj. + lub -) byłaby dodatkowym ulepszeniem tej funkcji

powyższe do zastosowania w cyklu "jednorazowym" i "dziennym"
Dokładnie taka funkcja jest w Bleboxie do rolet , bardzo fajnie się sprawdza i też po cichu liczyłem że zostanie to zaimplementowane do Supli :)
A może zbudować czujnik zmierzchu dla supli np na esp-01 i jeden taki czujnik można by używać do sterowania juz przy pomocy scen które sie niedługo pojawią
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
Lechu_
Has thanked: 1 time

Też fajna opcja. Myślę ze mogą byc oba pomysly do wyboru dla użytkowników.
wojtas567

Witam
Może dało by radę zamiast daty rozpoczęcia wpisać datę najbliższego włączenia wyłączenia
harmon.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Wojtek
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

wojtas567 wrote: Tue Mar 21, 2017 6:31 pm Witam
Może dało by radę zamiast daty rozpoczęcia wpisać datę najbliższego włączenia wyłączenia
Dobry pomysł, dodałem: https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/49
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

I tak to wygląda...

Image
nowy1

Mam pytanie, czy zostanie dodana funkcja, który jak idę spać wyłączy wszystkie światła ? .
Dokładnie chodzi mi bym w aplikacji supla miał wyłacznik, który nazywa się " noc" po naciśnięciu go zadane moduły wyłącza sie.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

nowy1 wrote: Thu Mar 23, 2017 7:27 am Mam pytanie, czy zostanie dodana funkcja, który jak idę spać wyłączy wszystkie światła ? .
Dokładnie chodzi mi bym w aplikacji supla miał wyłacznik, który nazywa się " noc" po naciśnięciu go zadane moduły wyłącza sie.
To będą "Sceny". Przewidziane w kolejnej wersji.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Raku2008

pzygmunt wrote: Sun Mar 05, 2017 5:28 pm Najpewniej przeciągnie się to jeszcze 2-3 tyg. Harmonogramy będą częścią 2.0 w której zdecydowaliśmy się na trochę przeróbek kodu.
Czy cos sie zmienilo w kwesti wprowadzenia nowej wersji uda sie jeszcze w tym miesiacu?

Return to “CLOUD”