Dokładnie taka funkcja jest w Bleboxie do rolet , bardzo fajnie się sprawdza i też po cichu liczyłem że zostanie to zaimplementowane do Supliszopen wrote: Sat Mar 18, 2017 2:08 pm jeśli chodzi o sugestie, to np. oprócz godzin można wprowadzić powiązanie ze wschodem i zachodem Słońca (oprócz konkretnych godzin, tak jak widać na SS)
oczywiście w takim wypadku należałoby powiązać lokalizację z jej rzeczywistymi współrzędnymi geograficznymi
a tym samym lokalizację i harmonogram…
możliwość ustawienia offsetu względem wschodu i zachodu (w obie strony tj. + lub -) byłaby dodatkowym ulepszeniem tej funkcji
powyższe do zastosowania w cyklu "jednorazowym" i "dziennym"
Harmonogramy
-
Lechu_
- Has thanked: 1 time
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
A może zbudować czujnik zmierzchu dla supli np na esp-01 i jeden taki czujnik można by używać do sterowania juz przy pomocy scen które sie niedługo pojawiąLechu_ wrote: Sun Mar 19, 2017 10:27 amDokładnie taka funkcja jest w Bleboxie do rolet , bardzo fajnie się sprawdza i też po cichu liczyłem że zostanie to zaimplementowane do Supliszopen wrote: Sat Mar 18, 2017 2:08 pm jeśli chodzi o sugestie, to np. oprócz godzin można wprowadzić powiązanie ze wschodem i zachodem Słońca (oprócz konkretnych godzin, tak jak widać na SS)
oczywiście w takim wypadku należałoby powiązać lokalizację z jej rzeczywistymi współrzędnymi geograficznymi
a tym samym lokalizację i harmonogram…
możliwość ustawienia offsetu względem wschodu i zachodu (w obie strony tj. + lub -) byłaby dodatkowym ulepszeniem tej funkcji
powyższe do zastosowania w cyklu "jednorazowym" i "dziennym"![]()
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
wojtas567
Witam
Może dało by radę zamiast daty rozpoczęcia wpisać datę najbliższego włączenia wyłączenia
Może dało by radę zamiast daty rozpoczęcia wpisać datę najbliższego włączenia wyłączenia
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Dobry pomysł, dodałem: https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/49wojtas567 wrote: Tue Mar 21, 2017 6:31 pm Witam
-
nowy1
Mam pytanie, czy zostanie dodana funkcja, który jak idę spać wyłączy wszystkie światła ? .
Dokładnie chodzi mi bym w aplikacji supla miał wyłacznik, który nazywa się " noc" po naciśnięciu go zadane moduły wyłącza sie.
Dokładnie chodzi mi bym w aplikacji supla miał wyłacznik, który nazywa się " noc" po naciśnięciu go zadane moduły wyłącza sie.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
To będą "Sceny". Przewidziane w kolejnej wersji.nowy1 wrote: Thu Mar 23, 2017 7:27 am Mam pytanie, czy zostanie dodana funkcja, który jak idę spać wyłączy wszystkie światła ? .
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Raku2008
Czy cos sie zmienilo w kwesti wprowadzenia nowej wersji uda sie jeszcze w tym miesiacu?pzygmunt wrote: Sun Mar 05, 2017 5:28 pm Najpewniej przeciągnie się to jeszcze 2-3 tyg. Harmonogramy będą częścią 2.0 w której zdecydowaliśmy się na trochę przeróbek kodu.