Problemu nie ma chodzi mi o to że, dane na NORMALNE przeskakują co około 5 sekund czyli aby zobaczyć wszystkie wartości podświetlone ustawiam przy 4 czujnikach podświetlenie na 20 sekund i jest ok.
Ale każdy mógłby sobie dostosować parametr zmian pod siebie bo wolał by żeby przy sporej ilości czujników (np. 8) wykonywało się to szybciej, a przy 2 czujnikach wolniej niż obecna opcja WOLNE.
Tak, że jak jest więcej czujników np. 8 DS18B20 i BME 280 to do wyświetlenia jest 11 wartości "okienek" 11 x 5 = 55 sekund tyle trzeba czasu aby zobaczyć wszystkie dane z czujników, a można to by było skrócić lub wydłużyć bo np. WOLNE okazało by się za mało wolne.
W zakładce STEROWANIE można by dać 2 opcje AUTOMATYCZNE i RĘCZNE.
Ustawienia AUTOMATYCZNE miały by opcje z czasem zmiany "okienek" i czasem podświetlenia, a w RĘCZNE tylko czas podświetlenia z opcją "0" świeci cały czas lub inną wartością, która po naciśnięciu przycisku dawała by podświetlenie dla obecnie wyświetlanej wartości, a kolejne naciśniecie zanim zgaśnie podświetlenie zmieniało by np. na kolejny czujnik.
To takie tylko moje niewinne spostrzeżenia
Każdy mógłby sobie dostosować sam parametr zmian
Choć i to co jest obecnie jest już na wypasie no i tempo zmian i poprawek jest mega

szczególnie, że OLED to mój ulubiony bajer.