ZAMEL MEW-01
-
@Artur
W tablicy rozdzielczej jest już zamontowany MEW-01, czy dołożenie dodatkowego licznika z trzema przekladnikami nie będzie się wzajemnie zakłócać ? chodzi mi o same przekładniki, bo wiadomo, że w rozdzielniach nie ma za wiele miejsca i nie będzie można 6 szt. ulokować odpowiednio daleko od siebie.
-
rohen
Witam, mam taki problem, który się pojawił od razu po założeniu MEW-01
Jakiś czas przesyła dane do historii pomiarów prawidłowo, ale okresowo jakby się rozłączał i dane nie są przesyłane. W danych okresach czasowe pojawia się zerowy okres aktywności, po czym masowo robiony jest jeden wysoki słupek. Z początku myślałem, że to może przerwy internetu lub routera, choćby w godzinach nocnych, ale są to losowe pory czasowe, z internetu też korzystam w tym czasie. Przerwa też zawsze występuje kiedy się nie korzysta z aplikacji SUPLA w telefonie, przez co nie mogę potwierdzić czy jest to związane np. z rozłączeniem.
Co jest nie tak?
Jakiś czas przesyła dane do historii pomiarów prawidłowo, ale okresowo jakby się rozłączał i dane nie są przesyłane. W danych okresach czasowe pojawia się zerowy okres aktywności, po czym masowo robiony jest jeden wysoki słupek. Z początku myślałem, że to może przerwy internetu lub routera, choćby w godzinach nocnych, ale są to losowe pory czasowe, z internetu też korzystam w tym czasie. Przerwa też zawsze występuje kiedy się nie korzysta z aplikacji SUPLA w telefonie, przez co nie mogę potwierdzić czy jest to związane np. z rozłączeniem.
Co jest nie tak?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
rohen
Tak jest repeater, może to być to - bo do routera i repeater ma tą samą drogę, jeśli chodzi o odległość.
Mogę wyłączyć na nocną próbę to będzie wiadomo na 100 %, , na dłużej też mi to komplikuje zmianę sieci w reszcie urządzeń.
Ze zmianą firmware nie wiem czy bym sobie poradził, tzn jeszcze tego nie robiłem
Mogę wyłączyć na nocną próbę to będzie wiadomo na 100 %, , na dłużej też mi to komplikuje zmianę sieci w reszcie urządzeń.
Ze zmianą firmware nie wiem czy bym sobie poradził, tzn jeszcze tego nie robiłem
-
Tbomek
Jam miewam to samo co kolega , tylko nie mam repitera a moje dwa mew-01 są na stałym ip podpięte do głównego routera TP-Link Archer AX50. Dodam że ten problem występuje losowo na jednym z nich w tym samym czasie. WerOpr 2.7.24.rohen wrote: Mon Feb 01, 2021 1:07 pm Witam, mam taki problem, który się pojawił od razu po założeniu MEW-01
Co jest nie tak?
Screenshot_2021-02-01-13-59-10-56_51725a65de50bc7853eb07931b07554c.jpg
Last edited by Tbomek on Mon Feb 01, 2021 1:59 pm, edited 2 times in total.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Mieliśmy kilka podobnych zgłoszeń. Dotychczas nie udało nam się ustalić dokładnej przyczyny takiego zachowania. To wygląda tak jakby MEW nie potrafił wysłać aktualnego stanu licznika... ale jednocześnie cay czas jest online. Inaczej serwer wygładziłby szpilki uśredniając pomiary.
Wspólnym mianownikiem wszystkich tych przypadków był repeater. Spróbuj go pominąć. W następnym etapie możemy zaktualizować oprogramowanie. Jest to prosta procedura.
Wspólnym mianownikiem wszystkich tych przypadków był repeater. Spróbuj go pominąć. W następnym etapie możemy zaktualizować oprogramowanie. Jest to prosta procedura.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Też masz szpilki czy po prostu wykres jest w tym miejscu uśredniony ?Tbomek wrote: Mon Feb 01, 2021 1:57 pmJam miewam to samo co kolega , tylko nie mam repitera a moje dwa mew-01 są na stałym ip podpięte do głównego routera TP-Link Archer AX50. Dodam że ten problem występuje losowo na jednym z nich w tym samym czasie.rohen wrote: Mon Feb 01, 2021 1:07 pm Witam, mam taki problem, który się pojawił od razu po założeniu MEW-01
Co jest nie tak?
Screenshot_2021-02-01-13-59-10-56_51725a65de50bc7853eb07931b07554c.jpg
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Tbomek
Szpili się pokazują po pustym polu, tak jak by nadrabiał te puste pole.
Dokładnie coś takiego:

Dokładnie coś takiego:
Last edited by Tbomek on Mon Feb 01, 2021 2:08 pm, edited 1 time in total.