Ja bym w powiadomienia nie brnął. To powinno być ogarnięte po stronie serwera (albo dodatków webowych).
Tak czy siak, aby wysłać powiadomienie potrzebny jest dostęp do sieci.
GUI Generic
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Teraz też możesz to zrealizować pod przekaźnik ustaw przycisk który nim steruje4lger wrote: Thu Feb 04, 2021 7:26 pm Witam, czy można się spodziewać powiadomień Pushover dla kontaktronów?
Dla mnie byłoby to bardziej praktyczne. Coś w rodzaju alarmu.
Powiadomienia nie będą w żaden inny sposób rozwijane niż w aktualnej postaci trzeba poczekać na wsparcie po stronie clouda.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
dobo
Robert nie podpowiadaj bo jak @krycha88 zatrudni się w McDonalds to kto ogarnie GUI Generic.Robert Błaszczak wrote: Thu Feb 04, 2021 7:28 pm Czytam ten wątek i tak sobie myślę, że @krycha88 za chwilę będzie jednak wolał wydawać frytki, niż ogarniać "chciejstwo" użytkowników![]()
![]()
.
-
pilcu
Nie ukrywam, że zależy mi na tym jednym przycisku z linkiem, bo ułatwiłoby mi to sporo sterowanie jednym obwodem w domu.
-
Gang
Mac to pół biedy...
Gorzej jak nam Go zabierze tuya albo amazon, chociaż patrząc na tempo krychy Alexa zaczęła by gadać po polsku w 3 dniu Jego pracy, a w drugim tygodniu doszedł by śląski i kaszubski...
Gorzej jak nam Go zabierze tuya albo amazon, chociaż patrząc na tempo krychy Alexa zaczęła by gadać po polsku w 3 dniu Jego pracy, a w drugim tygodniu doszedł by śląski i kaszubski...
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
pilcu
https://youtu.be/_l0jUUO5TPM
Tak wkomponowałem OLEDa 0.96 w gniazdko. Pod wyswietlaczem jest podklejony przycisk dotykowy, a w dziurce nad BME280. Zależy mi na dodaniu tego linka bezpośredniego, bo ten przycisk właśnie miałby sterować oświetleniem, tyle że przełączając inny moduł.
Tak wkomponowałem OLEDa 0.96 w gniazdko. Pod wyswietlaczem jest podklejony przycisk dotykowy, a w dziurce nad BME280. Zależy mi na dodaniu tego linka bezpośredniego, bo ten przycisk właśnie miałby sterować oświetleniem, tyle że przełączając inny moduł.
-
Pawele
Kiedyś widziałem, że "podstawiano" niektóre rzeczy pod inne (np. woltomierz pod temperaturę).klew wrote: Thu Feb 04, 2021 6:12 pmJeśli masz na myśli jakiś konkretny czujnik, to daj znać jaki. Co do typów kanałów jesteśmy ograniczeni tym co wspiera supla. Jak będzie dostępny kanał ogólnego przeznaczenia, to będzie można dodać więcej rzeczyPawele wrote: Thu Feb 04, 2021 5:56 pm Będą w przyszłości obslugiwane np. pomiary napięcia czy analogowe wyjścia czujnika typu np. wilgotności? (czy jakiekolwiek urządzenia, które można wykorzystać do stacji pogodowej)
Nie to, że ja "chcę" - tak tylko mówię, że np. taki anenometr WH-SP-WS01 fajnie jakby kiedyś był dostępny w GUI. Ten soft daje duże możliwości pod względem stworzenia sobie stacji pogody na jednym wemosie - co dla kogoś zielonego, który tylko korzysta z gotowych softów (ja
A co do kilku Ds18B20 - jeśli planuję umieścić 3-4 takie termometry na kablu około 3-4 metry, to lepiej podłączyć to pod 3,3V czy pod 5V? I 4,7 k rezystor czy jakiś inny?
-
[email protected]
Macie moze jakiś pomysł dlaczego tak gubi pomiary?
Zaczelo sie to dziać po wgraniu wersji 1.1.18. (na wyższej jeszcze nie probowałem).
Wemos d1 + 4x ds18b20 i to samo na basic + 4x ds18b20. Dzieje się to tylko na 1 ds'ie i zawsze tym samym. Na wcześniejszych wersjach GENERIC GUI (nie pamiętam dokladnie na której ale temat mial okolo 30stron dopiero) takie zaniki pomiaru nie występowaly.
Nie zmieniałem nic w sprzęcie tylko wgrałem 1.1.18 i się zaczęły takie kwiatki.
Zaczelo sie to dziać po wgraniu wersji 1.1.18. (na wyższej jeszcze nie probowałem).
Wemos d1 + 4x ds18b20 i to samo na basic + 4x ds18b20. Dzieje się to tylko na 1 ds'ie i zawsze tym samym. Na wcześniejszych wersjach GENERIC GUI (nie pamiętam dokladnie na której ale temat mial okolo 30stron dopiero) takie zaniki pomiaru nie występowaly.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Próbowałeś wgrać starszy soft?[email protected] wrote: Fri Feb 05, 2021 6:34 am Macie moze jakiś pomysł dlaczego tak gubi pomiary?
Próbowałeś dać tego DS-a samemu bez innych?
Najlepsze suple dla Twojego domu