Jak uaktualnić moduł firmy Zamel/Nice/Varilight/Heatpol/Auraton
-
Wyślij na priva adres email konta do którego podłączony jest MEW. Sprawdzę logi.
-
-
Testowałem kilkukrotnie zmieniając status "Firmware update" na YES z telefonu Android 11 przeglądarka Chrome/Brave- mam komunikat o poprawny zapisie "saved data"
Kilkukrotne ponowne logowanie do 192.168.4.1 potwierdza że "Firmware update" = YES ale tylko do momentu wykonania RESET.
RESET (i powrót do normalnej pracy) powoduje zmianę na "Firmware update" "puste" - oryginalny stan.
Ponowne logowanie do 192.168.4.1 i zmiana utrzymuje "Firmware update" = YES tylko do ponownego RESETu.
Kilkukrotne ponowne logowanie do 192.168.4.1 potwierdza że "Firmware update" = YES ale tylko do momentu wykonania RESET.
RESET (i powrót do normalnej pracy) powoduje zmianę na "Firmware update" "puste" - oryginalny stan.
Ponowne logowanie do 192.168.4.1 i zmiana utrzymuje "Firmware update" = YES tylko do ponownego RESETu.
-
Jak już urządzenie sprawdzi update to zmienia firmware update na NO.
Sprawdzę logi jeszcze raz.
[EDIT]
Sprawdziłem jeszcze raz i nadal w logach pusto.
Sprawdzę logi jeszcze raz.
[EDIT]
Sprawdziłem jeszcze raz i nadal w logach pusto.
-
MEW-01 cos może nie tak z softem 2.7.8 ?
zrobię za chwile HW Reset - power off poczekam 5sec power ON
EDIT:
Całość procedury powtórzona dwukrotnie + Power OFF dla RESETU
wciąż bez zmian
zrobię za chwile HW Reset - power off poczekam 5sec power ON
EDIT:
Całość procedury powtórzona dwukrotnie + Power OFF dla RESETU
wciąż bez zmian
-
Użyj innej przeglądarki.
Nikt dotychczas nie miał z tym problemu tak więc raczej to nie problem obecnego w tam firmware-u.
Nikt dotychczas nie miał z tym problemu tak więc raczej to nie problem obecnego w tam firmware-u.
-
ponownie zrobiłem to samo używając IOS + Safari
zmiana na "YES" jest zapisywania poprawnie, weryfikowanie logując się z Androida do 192.186.4.1 ale mam wrażeniowe tylko do momentu RSETu. Po RESET i szybkim ponownym logowaniu do 192.186.4.1 nie ma opcje Firmware "YES" jest puste miejsce
wciąż bez zmian...
zmiana na "YES" jest zapisywania poprawnie, weryfikowanie logując się z Androida do 192.186.4.1 ale mam wrażeniowe tylko do momentu RSETu. Po RESET i szybkim ponownym logowaniu do 192.186.4.1 nie ma opcje Firmware "YES" jest puste miejsce
wciąż bez zmian...
-
Czym robisz ten "RESET"? Co prawda MEW-ki nie mam, ale na moim SBW robiłem to tak:hoauser wrote: ↑Thu Feb 18, 2021 10:33 am ponownie zrobiłem to samo używając IOS + Safari
wciąż bez zmian...
1. Ustawiam "firmware update" na "yes"
2. Zapisuję
3. Naciskam przycisk na obudowie "config", aby wyjść z trybu konfiguracji.
4. Urządzenie startuje od nowa i się aktualizuje.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
-
5 sec przyciśniecie (jedyny istniejący guzika) "CONIG" powoduje wejście w "tryb ustawień" MEW-01 = WiFi IP:192.168.4.1
po pomyślnej zmianie Software update = "YES"
kolejne 1 sec przyciśniecie "CONIG" powoduje "RESET" i wyjście ze stanu "tryb ustawień " = powrót do normalnej pracy
Nie wciskam "RESET" w trybie ustawień bo to resetuje wskazania licznika.
po pomyślnej zmianie Software update = "YES"
kolejne 1 sec przyciśniecie "CONIG" powoduje "RESET" i wyjście ze stanu "tryb ustawień " = powrót do normalnej pracy
Nie wciskam "RESET" w trybie ustawień bo to resetuje wskazania licznika.