Witam, muszę powiedzieć, że " Czapki z głów" za ten firmware i czas, pracę włożoną w ten projekt.krycha88 wrote: Wed Feb 17, 2021 6:30 pm W wersji GUI-Generic 1.2.9:
- Przeszedłem na nowy sposób przechowywania danych z SPIFFS na LittleFS tym razem poprawiłem wszystkie błędy które z tym były związane. Przejście nie będzie zachowywać plików konfiguracji bo wymagane jest stworzenie nowego systemu plików. Aby zachować dane należy przed aktualizacją pobrać plik konfiguracyjny a następnie po aktualizacji go wczytać - dane GUID oraz dane Wifi czy serwera się przeniosą ale ustawienia GPIO mogą się namieszać więc warto je sprawdzić lub przywrócić ustawienia fabryczne i skonfigurować urządzenie ponownie.
- Dodałem dla przycisku możliwość określenia pullUp
Dodałem dwie wersje softu dla 1MB oraz 2MB. Zachęcam do testowania tej wersji bo zdecydowanie jest stabilniejsza zrobiłem dość spory refaktor kodu. Więc proszę poklikajcie wszystko co się da.
- Dodałem dla MCP23017 pozostałe adresy 0x22 oraz 0x23
Mam takie pytanie, czy przy 4 adresach dla MPC23017 dalej będzie maksymalna ilość przekaźników 16 czy można zwiększyć np na 32 relays i 32 buttons?